TBB'den İsrail hakkında uluslararası suç duyurusu

TBB'den İsrail hakkında uluslararası suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal politikasını ve son dönemde artan saldırılarına karşı sert bir şekilde tepki göstererek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, TBB konferans salonunda düzenlediği basın açıklamasında, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal politikasını çocuk, kadın gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıların, 7 Ekim'den sonra daha da artarak başka bir boyut kazandığını vurguladı.

Sağkan, İsrail'in uluslararası ceza hukukuna ve insancıl hukuka aykırı davranışlarına karşı TBB'nin en üst düzeyde tepkisini ortaya koyduğunu belirtti.

Sağkan, Gazze'deki Filistinlilerin temel ihtiyaçlarına erişimi engelleyerek büyük çaplı bir kuşatma uygulayan İsrail'in, ayrım gözetmeksizin Filistin halkına yönelik topyekun bir imha harekatı yürüttüğü tespitini kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti.

Uluslararası kamuoyunun ve siyaset kurumunun sessizliğinin, 50 gündür süren saldırılarda binlerce sivilin hayatını ve evini kaybetmesine neden olduğunu belirten Sağkan, bu durumda İsrail hükümetinin insanlık dışı faaliyetlerine kayıtsız kalan uluslararası kurumlar ve siyasetçilerin de sorumluluğunu taşıdığını dile getirdi.

TBB olarak İsrail'in işlediği suçlarla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunduklarını açıklayan Sağkan, "Uluslararası Ceza Mahkemesi, Roma Statüsü'nde ve uluslararası savaş hukukunu düzenleyen Cenevre Sözleşmesi'nde düzenlenen suçlar bakımından yargı yetkisine sahiptir" dedi.

Savaş suçu olarak nitelendirdiği saldırıların önlenmesi için tutuklama koşullarının gerçekleştiğine dikkat çeken Sağkan, uluslararası toplumu bu insanlık dışı eylemlere karşı sorumluluk almaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.