Tatilciler Yıldıztepe'ye akın etti

Tatilciler Yıldıztepe'ye akın etti

Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde yarı yıl tatili dolayısıyla oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı- Otel Müdürü Akça: - "Ilgaz Dağı'nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi, sömestr döneminde yoğun bir taleple karşı karşıya. Otellerin doluluk oranı yüzde 100"

ÇANKIRI (AA) - Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki otellerin, yarı yıl tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaştığı bildirildi.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin müdürü Muharrem Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı yıl tatilinde bölgeye özellikle Ankara ve İstanbul'dan çok sayıda tatilcinin geldiğini belirtti.

Tatil döneminde bölgeye talebin oldukça yoğun olduğunu anlatan Akça, "Ilgaz Dağı'nda bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi sömestr döneminde yoğun bir taleple karşı karşıya. Otellerin doluluk oranı yüzde 100. Verimli bir sezondayız" dedi.

Bölgenin ılıman bir iklime sahip olduğunu aktaran Akça, "Burası dağın eteklerinde, konum itibarıyla da düşük rakımda bir kayak merkezi. Rakımının yüksek olmaması nedeniyle iklim daha ılıman ama kar oranı çok iyi. Şu anda kayak merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 70 santimetre" diye konuştu.

Akça, "Bizim pistlerimiz bölgenin en iyi pistleri. Uzun kayak yapmayı sevenler için uzun pistimiz, kısa mesafeli kaymak isteyenler için de kısa pistlerimiz bulunuyor. Tatilcilerimiz ne tür talepte bulunursa, burada hepsine uygun pistlerimiz var" dedi.

Yıldıztepe'nin yeni bir kayak merkezi olmasına rağmen, adından söz ettirdiğini ifade eden Akça, bölgeye ilginin her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Tatilciler Yıldıztepe'ye akın etti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :