Tatil dönüşünü son güne bırakmayın

Tatil dönüşünü son güne bırakmayın

Bayram tatilinin son günlerinde trafik kazaları artarak devam ediyor. TESK Genel Başkanı uyarıyor: Yorgunluk ve acele tehlike yaratıyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uzun bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarındaki artışa dikkat çekerek, 9 günlük bayram tatilinde şimdiye kadar yaşanan acı tabloyu paylaştı. Palandöken'e göre, tatil dönüşlerindeki yoğunluk ve yorgunluk, trafik güvenliğini tehlikeye atıyor.

Palandöken, bayram tatilinin başlangıcından bu yana geçen sürede 3 bin 600'den fazla trafik kazası yaşandığını ve bu kazalarda 56 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Tatilin ilk 6 gününde ise ortalama olarak günlük 600 trafik kazası meydana geldiğini vurgulayan Palandöken, 58 vatandaşın hayatını kaybettiğini üzülerek paylaştı.

Uzun yolculuklarda sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Palandöken, özellikle hızlı araç kullanımı, yorgunluk ve aceleci tutumun kazalara sebep olduğunu belirtti. Sürücülerin her iki saatte bir en az 15 dakika mola vererek dinlenmelerini öneren Palandöken, özellikle gece yolculuğu yapanların sabah güneşin doğmasına yakın uyuma isteğiyle mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

TESK Genel Başkanı, vatandaşları trafik kurallarına uymaya ve güvenli sürüş tekniklerini uygulamaya çağırarak, "Eve erken varmak için sevdiklerimizi yollarda bırakmayalım. Varacağımız yere geç gitmek, hiç gidememekten her zaman daha iyidir" şeklinde uyarıda bulundu.

Trafik kazalarındaki artışın önlenmesi ve bayram tatilinin huzurlu bir şekilde tamamlanması için sürücülerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, herkesin sağlıklı ve güvenli bir şekilde evine dönmesini temenni etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.