Taşkent'te Yeni Başkan Belli Oldu: Mehmet Acar

Taşkent'te Yeni Başkan Belli Oldu: Mehmet Acar

Taşkent Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti adayı Mehmet Acar, yüzde 52.26 oy oranıyla Taşkent'in yeni başkanı seçildi.

Milyonların katılım gösterdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Taşkent ilçesinde heyecan doruktaydı. Saat 17.00'de son bulan oy verme sürecinin ardından sandıklar açıldı ve sayım işlemine geçildi. Taşkent İlçesi'nde 5 bin 5 seçmenden 4 bin 407'si sandık başına giderek oy kullandı. Kullanılan oyların 4 bin 267'si geçerli sayıldı ve katılım oranı yüzde 88.05 olarak belirlendi.

mehmet-acar.jpg

AK Parti'nin adayı Mehmet Acar, Taşkent'in yeni başkanı olarak seçildi. Acar, 2 bin 230 oy alarak yüzde 52.26 oy oranına ulaştı. Onu, bin 533 oy ile Büyük Birlik Partisi'nden Hasan Hüseyin Göktaş takip etti. Gelecek Partisi'nden Emin Tezcan ise 374 oy alırken, Yeniden Refah Partisi adayı Fatih Karabay ise 70 oyda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler