Taşeron İşçi Çalıştayı

Taşeron İşçi Çalıştayı

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:- "15 Temmuz darbe girişimi yaşanınca taşeron işçilerin haklarına ilişkin görüşmelere ara verildi. 2017'de taşeron işçilerin hakları için neler yapıldığını göreceksiniz"

ANKARA (AA) - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından taşeron işçilerin haklarına ilişkin görüşmelere ara verildiğini belirterek, "2017'de taşeron işçilerin hakları için neler yapıldığını göreceksiniz." dedi.

Atalay, Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası tarafından sendika genel merkezinde düzenlenen "Taşeron İşçi Çalıştayı"na katıldı.

Konuşmasına başlarken İstanbul'daki terör saldırısını kınayan Atalay, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Taşeron işçilerinin hakları için çalışanlar arasında kendisinin de bulunduğunu dile getiren Atalay, taşeron işçilerin hakları için 10 senedir maddi manevi emek sarf ettiklerini bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimi yaşanınca taşeron işçilerin haklarına ilişkin görüşmelere ara verildiğini hatırlatan Atalay, son günlerde konunun ilgililer tarafından yeniden ele alındığına işaret etti. Atalay, "İşçilik işi yapan işçi, memurluk işi yapan memur olsun. 2017'nin başında taşeron işçilerin hakları için neler yapıldığını göreceksiniz." ifadesini kullandı.

Sendikaların işçi haklarını talep etmesiyle meselenin bitmeyeceğine vurgu yapan Atalay, "Ekonomik durum ve gündem her gün değişince, bedelini kimi canıyla kimi malıyla ödüyor. Böyle bir ülkede yaşamaktan rahatsız değilim ama bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız." diye konuştu.

Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar da kamunun güçlenmesiyle devletin de güç kazanacağını vurguladı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması halinde verimli olamayacaklarını iddia eden bazı bürokratların olduğunu savunan Ağar, "İnsanlar çalışmak, üretmek ve ailesini geçindirmek için çalışıyor. Toplu iş sözleşmelerinde hak olduğu kadar cezai işlem uygulamaları da var. Buna rağmen bunu iddia etmek emeğe saygısızlıktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :