Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 Bin 158 personel alacak! Kontenjan dağılımı ve şartlar neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 Bin 158 personel alacak! Kontenjan dağılımı ve şartlar neler?

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe üzerindeki konuşmalardan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun duyurusuyla Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 bin 158 personel alımı gerçekleştirecek.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe üzerindeki konuşmaların ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasıyla gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı, Bakan İbrahim Yumaklı tarafından detaylarıyla açıklandı. Buna göre, 982 ziraat mühendisi, 1422 mühendis ve diğer unvanlardan toplamda 7 bin 158 personel alımı gerçekleştirilecek.

5500 personel için dağılım

Kontenjan dağılımına göre, destek personeli için 1443, büro personeli için 1088, ziraat mühendisi için 982, veteriner hekim için 652, şoför için 487, gıda mühendisi için 193, orman ve muhafaza memuru için 162, koruma ve güvenlik görevlisi için 155, su ürünleri mühendisi için 107, orman mühendisi için 81, laborant için 56, biolog için 33, balıkçılık teknolojisi mühendisi için 18, harita mühendisi için 15, kimya mühendisi için 14, bilgisayar mühendisi için 6, inşaat mühendisi için 6, gemi adamı için 2 kişilik kontenjan belirlendi.

1500 tarım işçisi alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında istihdam edilecek 1500 tarım işçisinin belirlenmesi için İŞKUR üzerinden kura usulü uygulayacak.

158 Uzman yardımcısı alınacak

Ayrıca, Bakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesi A/11 bendinde sayılan Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna 158 atama yapılacak. Bu kadrolara alım, yarışma sınavı ile gerçekleştirilecek.

Başvuru şartları ve aranacak nitelikler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde önümüzdeki dönemde duyurulacak. Bakan İbrahim Yumaklı, yeni ihdas edilen kadroların Bakanlık için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "İnsan kaynağımızı 2024 yılında da güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bakanlığımızın her bir ferdiyle birlikte tarımsal üretimdeki gücümüze güç katmaya, doğal kaynaklarımızı koruyup geliştirmeye ve tarım, orman, su alanlarında üretici ve vatandaş odaklı çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Yumaklı, 7 bin 158 kadronun başvuru ve atama sürecinin 2024 yılı içinde açıklanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.