Tarım ve Gıda Üretimi İçin Suyu Koruma Çağrısı

Tarım ve Gıda Üretimi İçin Suyu Koruma Çağrısı

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, suyun önemini vurgulayarak, su verimliliği konusunda bilinçlenmemizin gerekliliğini dile getirdi.

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, suyun verimli kullanımının önemini vurgulayarak, su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve gelecek nesillere aktarılması gerekliliğine dikkat çekti. Düzgün, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Su Yönetimi ve Gıda Güvenliği Paneli" programında yaptığı açıklamalarda suyun yaşam için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Ülkemiz maalesef su zengini bir ülke değildir. Ama su fakiri durumuna düşmemek için de suyu verimli kullanmak zorundayız" dedi.

Suyun gıda, refah ve hayatın ta kendisi olduğunu belirten Dr. Düzgün, suyun bol olduğunu düşünen bazı kişilerin, dünya genelinde birçok insanın su eksikliğiyle mücadele ettiği gerçeğini göz ardı etmemesi gerektiğini ifade etti. Hızlı nüfus artışı, ekonomik gelişme ve iklim değişikliğinin su mevcudiyetini tehdit ettiğine dikkat çeken Düzgün, suyun akıllıca yönetilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Su Verimliliği Seferberliği Başlatıldı

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü, suyun verimli kullanılması gerektiğini belirterek, "Suda Sıfır Kayıp" yaklaşımıyla su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla "Su Verimliliği Seferberliği"nin başlatıldığını söyledi. Bu seferberliğin, daha az su kullanarak daha fazla gıda ve tarım ürünü üretmeyi hedeflediğini belirten Düzgün, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın su verimliliği konusundaki çağrısına atıfta bulunarak, "Su verimliliği seferberliği belirli sınırlar ve hatlar için değil, tüm yurt genelinde olmalıdır" dedi.

Düzgün, konuşmasını, suyun sadece yerel değil, küresel bir mesele olduğuna dikkat çekerek, "Su verimliliği seferberliği, sathı müdafaa bir adım ötesinde, bütün cihan için su seferberliği esastır" şeklinde tamamladı. Su verimliliği konusundaki bu bilinçlendirici açıklamalar, su kaynaklarının korunması ve suyun verimli kullanımının önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.