Tarihi çandı evlerinin tanıtımına semt pazarı katkısı

Tarihi çandı evlerinin tanıtımına semt pazarı katkısı

"Batı Karadeniz'in İncisi" olarak adlandırılan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki yaklaşık 200 yıllık çandı evlerinin bulunduğu bölgede kurulan semt pazarıyla hem turizmin gelişmesi hem de kadınların ekonomiye katkı sağlaması amaçlanıyor - İl Kültür ve Turizm

DÜZCE (AA) - "Batı Karadeniz'in İncisi" olarak adlandırılan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki yaklaşık 200 yıllık çandı evlerinin bulunduğu bölgede kurulan semt pazarıyla hem turizmin gelişmesi hem de kadınların ekonomiye katkı sağlaması amaçlanıyor.

Akçakoca ilçesindeki Yeni Mahalle'de yaklaşık 160 yıllık tarihi çandı evleri, bir süre önce restore edilerek turizme kazandırıldı. Evlerin tanıtımı için kadınların yöresel yemek yaptığı, köy ürünlerini sattığı semt pazarı oluşturuldu. Pazara gelenler, yöresel yemekleri yiyip, alışveriş yaptıktan sonra mahalledeki tarihi evleri geziyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine, Yukarı Mahalle'de yaşayan kadınların yaptığı yemeklerin kitap haline getirileceğini söyledi.

Budak, bu çalışmanın yanı sıra yöre halkının kültürüne, yaşamına, el sanatlarına ilişkin de bir kitap çıkarılacağını ifade etti.

Burada yapılan çalışmanın tarihi ayakta tutmak adına başladığını anlatan Budak, "Amacımız, kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek ve köy ürünleri satış noktasında köy kadınlarımızı özellikle KOSGEB ve diğer projelerle destekleyip istihdama katkı sağlamak. Hem tarihi ayakta tutmuş olacağız hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler