Taraftar, darbe girişime tepkili

Taraftar, darbe girişime tepkili

Konyaspor Taraftarlar Derneği Basın Sözcüsü Fatih Koçer, ülkemize yapılmak istenen darbe girişimine tepki gösterdi. Koçer, yeşil-beyazlı taraftarlar olarak demokrasi nöbetine devam edeceklerini ifade etti

Konyaspor Taraftarlar Derneği öncülüğünde yapılan demokrasi yürüyüşünde yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti: ‘15 Temmuz gecesi Türk milletinin göz bebeği, peygamber ocağı Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yuvalanmış bir terör örgütünün mensupları, Türkiye tarihinin en alçakça terör saldırısını gerçekleştirmişlerdir. İslam dünyasının umudu, adına ‘medeniyet’ denilen tek dişi kalmış canavara karşı ‘mazlumların son kalesi’ olan ülkemiz bundan önceki süreçlerde pek çok kez saldırıya uğramış ancak ilk kez kendi ordusunun silahlarını ele geçirmiş bir yapı tarafından hedef alınmıştır. Milletine savaş açan bu hain yapı, sivil vatandaşlarımıza, ülkenin istiklal ve istikbali için canı pahasına mücadele eden polislerimize, bu hain girişim karşısında dik duran askerlerimize ve hatta bağımsızlığımızın simgesi gazi meclisimize saldırmakta beis görmemiştir.

Ancak bu yüce millet kalkışmanın ilk anından itibaren yeni bir Kurtuluş Savaşı ruhu ortaya koymuş, ülkemiz üzerinde hesabı olan şer odaklarının yerli işbirlikçilerine karşı göğsünü siper etmiştir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere memleketin her yerinde ve özellikle milli ve manevi değerlerin başkenti Konya’da vatandaşlarımız dünya tarihinin en alçakça saldırısına karşı, destansı bir direniş ortaya koymuştur. Bu direnişle birlikte hainlerin emelleri boşa çıkartılmış, ve millet bir kez daha egemenliğe el koymuştur.

Lakin bu alçakça saldırı sırasında 200’ün üstünde vatan evladı şahadet mertebesine ulaşırken binlerce vatandaşımız ve devlet görevlimiz de yaralanmıştır. Şahitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bu Şanlı Müdafaa’da yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Biz Konyaspor taraftarı olarak ilk andan itibaren bu demokrasi nöbetine ferdi olarak iştirak etmiş olsak da, omuz omuza olduğumuzu göstermek için, başkanımız ve halkımız ile birlikte vatanımızı savunmak için yeniden meydanlarda olduğumuzu ilan etmek istiyoruz.

Yeşil Beyaz renklere gönül verenler olarak bir kez daha şehitlerimize rahmet dilerken, ilk günden itibaren bu menfur saldırı karşısında canını hiçe sayan, gözünü kırpmadan tankların önüne çıkan vatandaşlarımıza, kanının son damlasına kadar hainlerle mücadele eden polislerimize, bu alçak darbe kalkışmasına alet olmayan askerlerimize ve tam da ihtiyaç duyduğumuz anda iktidarı ve muhalefeti ile bir araya gelen, milli bir duruş sergileyen bütün siyasi partilerimize Konyaspor camiası adına teşekkür ederiz.’