TAKPAS Protokolü imzalandı

TAKPAS Protokolü imzalandı

Türkiye Barolar Birliği ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi Protokolü imzalandı

ANKARA (AA)- Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) Protokolü imzalandığı bildirildi.

Türkiye Barolar Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre protokol için düzenlenen törene TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Genel Sekreter Sabiha Tekin ile Tapu Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki Adlı ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi katıldı. Protokolü TBB Başkanı Feyzioğlu ile Tapu Kadastro Genel Müdür Vekili Adlı imzaladı.

İmzalanan protokol ile TAKPAS üzerinden temin edilecek tapu ve kadastro verilerinin paylaşılmasına ilişkin usul ve esasların düzenleneceği ifade edilen açıklamada, TBB'nin TAKPAS'a entegre olmasıyla avukatların tapu kayıtlarına ulaşma dertlerinin biteceği belirtildi.

Açıklamada avukatların; müvekkillerinin ve davalıların dava konusu tapuya kayıtlı bilgileri ile icra dosyalarında gerekli tapu kayıt bilgilerini bir tıkla temin edebilecekleri belirtilerek, "TBB'nin TAKPAS'a entegrasyonu, avukatların hem para hem zaman kaybını da önleyecek." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :