"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası

FETÖ/PDY'nin Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tahşiyecilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen aranın ardından yeniden başlayan duruşmada, talep üzerine sanık avukatlarına, duruşmada beyanı alınacak müştekilere soracakları soruları hazırlamaları için yarına kadar süre verildiği belirtildi.

Duruşmada hazır bulunan ve evine el bombası konulduğu iddia edilen müştekilerden Turgut Yıldırım'a, mahkeme heyetince bazı sorular soruldu.

Mahkeme heyeti başkanı Canel Rüzgar'ın, "Aramadan önceki gece evde kaş kişiydiniz?" sorusunu yanıtlayan Yıldırım, "5-6 kişi sohbet ediyorduk. Kur'an ve risale okuduk, ders yaptık, saat 22.00 gibi de çıktık evden." dedi.

Yıldırım, "Evinizin kapısı ne durumdaydı, güvenliği nasıldı?" sorusuna karşılık da, "Daha önce birkaç kere hırsız girmişti eve. Her girdiğinde de kapının kilidini kırıyordu. Biz de içeride önemli bir şey olmadığı için kapıyı çekip çıkıyorduk, kilitlemiyorduk. Ayrıca kırmasın, gereksiz masraf olmasın diye kilitlemiyorduk. Kapı basit şekilde açılabilirdi." diye konuştu.

Üye hakimin, "Hırsızlığa ilişkin adli işlem yaptırdınız mı?" sorusunu yönelttiği Yıldırım, buna gerek duymadığını bildirdi.

Beyanı sorulan müştekilerden Bünyamin Ateş de, sanıklardan Hüseyin Nohut'un babasını tanıdığını belirterek, "Onun (Hüseyin Nohut) burada oturmasına içim kan ağlıyor." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, müştekilerin beyanının alınması için gün planlaması yapılacağını belirterek, müştekilere soracakları soruları hazırlamaları için sanık avukatlarına yarına kadar süre verdi. Duruşma yarına ertelendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :