Tahran 18. Film Marketi

Tahran 18. Film Marketi

İran’da Uluslararası Fecr Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Tahran Film Marketi’nin açılışı yapıldı

TAHRAN (AA) - İran’da Uluslararası Fecr Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen Tahran Film Marketi’nin açılışı yapıldı.

Başkent Tahran’daki Millet Sinema Kompleksi’nde, bu yıl 18’incisi düzenlenen Film Marketi’nin açılışı İran Kültür ve İrşad Bakanı Ali Cenneti tarafından yapıldı. Açılış pastasını kesen Cenneti daha sonra marketteki İranlı şirketlerin yer aldığı stantları gezerek bilgi aldı.

Ayrıca açılışın ardından İran’ın Farabi Sinema Kurumu ile Çinli bir yapım şirketi arasında ortak sinema filmi yapımını öngören bir anlaşma imzalandı.

Açılışa, İran Sinema Kurumu Başkanı Hüccetullah Eyyubi, Festival Başkanı Alirıza Rızadad’ın yanı sıra yaklaşık 70 ülkeden davet edilen yabancı yapımcı ve dağıtımcılar katıldı.

Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl sadece İranlı şirketlerin yer aldığı film markette, yaklaşık 290 İran yapımı sinema filmi, belgesel, kısa film ve animasyon, yabancı ve yerli şirketlerin beğenisine sunulacak.

İran sinema sektörünün ürünlerini kendi ülkelerine kazandırmak isteyen yabancı alıcılara film markette hazırlanan odalarda tüm filmleri tek tek izleme imkanı sunuluyor.

Tahran Film Marketi, 5 Mayıs’a kadar açık kalacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı