Tahir Başkan ve 14 Yılı!

Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz günlerde,  "Büyük Düşler, Büyük İşler" konsepti çerçevesinde;  On bin kişilik belediye kadrosu, 31 ilçe belediye başkanı ve çalışma arkadaşları, belediye meclis üyeleri adına,  14 yılını anlattıkları çok güzel bir sunum yaptı. Program, Konya protokolü,  tüm meclis üyeleri ve yerel basının çok büyük bir katılım ve ilgisi ile takip edildi. Tahir Başkan, programda neredeyse iki saate yakın bir sürede, siyasete yeniden ısınıyor formatında,  on dört yıl önceki Konya hakkında genel bilgiler ve bu güne kadar yapmış oldukları ve yapamadıkları işler, yarım kalan projeleri ve tüm yatırımları da bir bir anlattı. Tahir Başkan 14 yılın sunumunu yaptıkları programdaki başarısı ve performansından dolayı da ayrıca Tebrik ederim. Programda emeği geçen öncelikle basın birimindeki dostlarımıza ve programın hazırlık aşaması ve sonrasındaki görünmeyen tüm kahramanlara da ayrıca teşekkürlerimi sunar, başarılar dilerim.

Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Akyürek, “Önemli olan, gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır!  Hamd olsun Konya olarak bu sedayı hep birlikte bırakıyoruz. Şehrimizde taş üstüne taş koyan ve katkı yapan tüm dostlarımıza da teşekkür ederim. Konya mübarek bir şehirdir! Konya, Selçuklu payitahtı, ecdadımızın başkenti!  Konya, bu toprakların, Türk - İslam medeniyetinin de vatanı olmasında çok önemli ve pay sahibi olan bir şehirdir!  Bu şehre hizmet etmeyi nasip ettiği için Cenabı-ı Hakka hamd ediyoruz. Konya öyle bir şehirdir ki kendine ait hissetmediğine ne esrarını ve ne de sırlarını açar”  şeklindeki konuşmaları ve vurguların da çok manidar olduğunu düşünüyorum.

Yeni Büyük şehir Yasası’nın uygulanmaya başlandığı 2014 yılından bu yana hayata geçirdikleri yatırımları, ilçe sayısının üç iken otuz bire, hizmet ve sorumluluk alanlarının da kırk iki bin kilometrekareye yükseldiğini..  2014 yerel seçimlerinden sonra yapılan ve tamamlanma aşamasındaki ihalelerin 2,5 milyar TL ve 28 metropol ilçeye yapılan yatırım miktarının da 2 milyar TL’ye ulaştığını vurguladı. Büyük şehir yasası çıkarken, bu yasanın uygulamada başarılı olup olmayacağı noktasında Konya pilot bölge olarak seçilmiş ve TBMM'de yasanın görüşmeleri çerçevesinde çok büyük tartışmalar da olmuştur. Tahir Başkanı büyükşehir yasası çerçevesindeki çalışmaları,  projeleri, yatırımları ve performansından dolayı da tebrik eder ve başarılar dilerim.

Tahir Başkan, on dört yılda,  doksan iki adet standardı yüksek, kaliteli alt ve üstgeçitle şehrimizin trafik sorununu çözmeye çalıştıklarını, Konya’ya beş yeni köprülü kavşak ve yaya üst geçidi yapımına başladıklarını da vurguladı. Konya’ya beş yüz kilometreyi aşan bisiklet yolları kazandırdıklarını ve hedeflerinin bin kilometrelik bisiklet yolu olduğunu da ifade etti.  Bu kadar alt ve üst geçit yapılmış olmasına rağmen şehrin trafiğinde bir rahatlamanın olmadığını da buradan ifade etmek isterim. Şehir trafiğinin neden rahatlamadığı noktasında sadece araç artışının arkasına sığınmanın ve siyaset yapmanın da ucuz bir savunma şekli olduğunu, yapılan projeler ve yatırımların, ya eksik planlandığı,  ya da yanlış yerlere mi konumlandırılıyor, diye sormadan geçemiyorum!  Dünya’da ve ülkemizde metropol şehirlerimizdeki nüfus artış oranına göre bir araç artışı yok mudur? Araç artış oranına göre de yeni yollar,  yeni alt geçitler, yeni üst geçitler ve yeni alternatif çıkış yolları mutlaka planlanıyor, üretiliyor ve yapılıyordur, diye düşünüyorum! Ne diyorsunuz?  

Tahir Başkan, 14 yılın sunumunu yapacağı  ‘Büyük Düşler ve Büyük İşler’ konsepti çerçevesindeki program öncesi ve sonrasında, başkan beyin üç dönem kuralı gereği, bir veda konuşması mıdır,  bir daha aday olmayacağının işaretleri midir, yoksa daha yolun başındayız, yapılacak ve yarım kalan daha çok işler ve projelerimiz var, mesajını mı vermeye çalışıyor, şeklindeki kulis konuşmaları ve dedikodulara da şahit olduk! Siyaset bizim işimiz değil! Bizler iletişimci ve gazeteciyiz!  Gördüklerimizi kamuoyu ile paylaşmak ve sadece resim etmektir görevimiz! Yorum yapmak bizim işimiz değil, yorum okuyucuya aittir! Siyasete karar veren merciler bellidir! Bir şehri yönetmeye talip olan adaylar ve bu talipliler arasından da şehre layık olanı tercih noktasında karar verici siyaset mekanizması ve liderler, günü gelince gereğini yapacaklardır, diye düşünüyorum! Sadece bir gözlemimi buradan ifade etmek ve kamuoyunun kafalarındaki soru işaretlerine de bir gazeteci duyarlılığı çerçevesinde tercüman olmaya çalışalım! Daha bir kaç gün önce, Konya Büyükşehir belediyesinin 14 yılın sunumunun yapıldığı programa Konya protokolünün tamamı istisnasız bir şekilde katılırken! Hafta sonu,  3. Ana Jet üssü ve Konya Büyük şehir belediyesi öncülüğünde, Türk yıldızları ve Solo Türk gösterileri,  Konyalı vatandaşlarımızın çok yoğun katılımları ve büyük bir ilgisi ile icra edildi! Programda emeği geçen herkese ve özellikle de bu gösterinin kahramanları olan gökyüzünün semazenleri konumundaki hava pilotlarımıza çok teşekkür ederim. Geçen yıl yapılan aynı gösterilerde Konya protokolünün çok yoğun bir ilgisi ve katılımlarının da olmasına rağmen,  bu yıl bir tane dahi protokolden katılımcının olmamasını, geleceğe projeksiyon tutması açısından, siz çok değerli okuyucularımız ve Konya kamuoyunun takdirlerine, sağduyularına, yorumlarına ve değerlendirmelerine havale ediyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.