Tahir Akyürek adaylığını açıkladı

Tahir Akyürek adaylığını açıkladı

Tahir Akyürek adaylığını açıkladı

Akyürek, milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

akyurek-istifa--(36).jpg

Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı salonunda yaptığı basın toplantısında, istifasını açıkladı. Konya'ya 2004 yılından itibaren belediye başkanı olarak hizmet verdiğini belirten Akyürek, kentin gelişmesi için bugüne kadar elinden geleni yapmaya çalıştığını, her seçim döneminde artan oy oranlarıyla vatandaşın teveccühünü gördüklerini söyledi.

akyurek-istifa--(14).jpg

ŞEHRE KATKIDA BULANANLARA TEŞEKKÜR EDERİM

Şehre hizmet için gerçekleştirdiği çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkür eden Akyürek, belediye çalışmalarında ve şehre katkı yapan herkese teşekkür etti. Akyürek, her zaman Konya’nın dünyanın en iyi şehirleri arasında olması için çalıştıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bugüne kadar yapılan çalışmalarda her zaman desteklerini gördüğümüz Konya milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilatın her kademesindeki kardeşlerimize, bu görevleri yapmamızı sağlayan Konya halkına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

GÖREV SÜRECİMDE KALİTELİ HİZMETLER YAPMAYI HEDEF EDİNDİK

Görev yaptığı dönemde önemli eserler yapmaya çalıştığını dile getiren Akyürek, Konya’ya yapılan hizmetlerde en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Akyürek konuşmasının devamında kendisinin de her zaman şehri ön planda tutan bir anlayışla hizmet içinde olduğunu belirterek, “"Belediyecilik sonsuza kadar uzanan bir hizmet halkası, yatırım zinciri ve süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde yürütmeye gayret gösterdik. İncinmemeye ve incitmemeye de özel önem verdik. Bu noktada bütün çalışma arkadaşlarımızdan, bütün mesai arkadaşlarımızdan, başkanlarımızdan, teşkilat mensuplarımızdan ve Konya halkından haklarını helal etmelerini istiyorum"

ADAY ADAYI OLUYORUM

Belediye Başkanlığı görevinin 3 dönemi olduğunu ifade eden Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yeni dönemde AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı olarak hazırlandığını söyleyen Akyürek, “24 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Üçüncü dönemimiz olması, sürecin çok hızlı gelişmesi, genel merkezimizle, teşkilatımızla, teşkilat terbiyesi ölçeğinde yapılan değerlendirme ve istişarelerde, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılıp, aday adaylığı müracaatı yapmamız gerekti ve süreç böyle sonuçlandı. Bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum.  Konya'mıza bugüne kadar belediye başkanı olarak hizmet ettik, bundan sonra daha farklı hizmetler nasip olursa, görev verilirse, gerçekleştirmek üzere bugün veda ediyoruz."

YENİ BAŞKAN MİTHAT BÜYÜKALİM

Akyürek istifa ve milletvekili aday adaylığı açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği, ve diğer tüm görevlerinden de ayrıldığını söyledi. 2019 yılı yerel seçimlerine kadar Büyükşehir belediye Başkanlığı görevini,  Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mithat Büyükalim'in görevi üstleneceğini, daha sonra teşkilatın değerlendirmeleri öncülüğünde Belediye Meclisi'nde yeni belediye başkanı seçiminin 10 gün içerisinde gerçekleştirileceğini kaydetti.

HAKKINIZI HELAL EDİN

İstifa açıklamasından sonra konuşmasını kısa süreli olarak sürdüren Akyürek, tüm Konyalılardan, çalışma arkadaşlarından ve konya’ya emeği geçen herkesten helallik istedi. Yeni dönemde Konya’ya hizmetlerin devam edeceğini de dile getiren Akyürek, “Konya artık Türkiye ve dünyanın önemli kentleri arasında yer alıyor. Burada Mevlana şehri olmasının yanında tarım sanayi ve turizmin de önemli merkezi oldu. Artır yeni dönemde Konya büyümesine son hızla devam edecek” dedi.

ANGI’DAN TEŞEKKÜR

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da Akyürek'in 14 yıldır yüzünün akıyla millete hizmet ettiğini anlattı. Akyürek'in şehre önemli katkıları olduğuna dikkati çeken Angı, "Bir nöbet değişikliği, konum değişikliği noktasında varılan bir mutabakat bugün sizlere ilan edildi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın şahsında, emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

akyurek-istifa--(58).jpg

TEK TEK VEDALAŞTI,

Büyükşehir Belediyesi Yeni Meclis Salonu’nda yapılan açıklamay, Selçuklu İlçe Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Belediye Daire Başkanları, kurum müdürleri ve amirleri de katıldı. Başkan Akyürek, istifa açıklamasının sonunda herkesle tek tek vedalaştı. Başkan Akyürek son olarak Konya basın mensuplarını gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Servet R. Çolak-Memleket

aw373283_01.jpg

 

 

31281540_10214239108068442_8682405508465819648_n.jpg

TAHİR AKYÜREK KİMDİR

1959 yılında Konya'nın Derebucak ilçesinde doğan Tahir Akyürek, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bağ-Kur Konya İl Müdürlüğü'nde avukat, Konya Ticaret Odası'nda genel sekreter olarak görev yapan Akyürek, daha sonra serbest avukatlık yaptı. 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) eş başkanlığı, Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal heyeti üyeliği, İslam Başkentleri ve Şehirleri Teşkilatı  (Organization of Islamic Capitals and Cities - OICC) yönetim kurulu üyeliği, Uluslararası Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities - LHC) yönetim kurulu üyeliği, İpekyolu Şehirleri Birliği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği,  Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği başkanlığı görevlerini de yürütüyor.

Akyürek evli ve 3 çocuk babası.

 

basin_acklm_b_11.jpgbasin_acklm_b_5.jpg

 

 

 

Etiketler :