Suudi Arabistan'ın Mısır'a petrol tedarikini durdurması

Suudi Arabistan'ın Mısır'a petrol tedarikini durdurması

Mısır Petrol Bakanlığı, Suudi Arabistan petrol şirketi ARAMCO'nun kararının ardından, MGPŞ'nin yaptığı bir anlaşma sonucu ülkeye petrol ürünlerinin ulaşmaya başladığını duyurdu

KAHİRE (AA) - Mısır Petrol Bakanlığı, Suudi Arabistan petrol şirketi ARAMCO'nun dün ekim ayına özel açıkladığı kararının ardından, Mısır Genel Petrol Şirketinin (MGPŞ) yaptığı bir anlaşma sonucu petrol ürünlerinin ülkeye ulaşmaya başladığını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Hamdi Abdulaziz, yaptığı yazılı açıklamada, MGPŞ'nin, yerel pazarın ihtiyacını karşılamak ve stratejik petrol stoklarını korumak için gerçekleştirdiği bir anlaşma sonucu, petrol ürünlerinin Mısır'a ulaşmaya başladığını belirtti.

Açıklamada, petrol ürünlerinin türleri, miktarı ve nereden geldiğine ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan petrol şirketi ARAMCO dün, Mısır'a ekim ayı boyunca petrol ürünü tedarik etmeyeceğini bildirmişti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Nisan 2016'da Mısır'ı ziyaret etmişti. Ziyarette Suudi Arabistan'ın, 23 milyar dolarlık anlaşma gereğince Mısır'a 5 yıl boyunca aylık 700 bin ton petrol ürünü tedarik etmesi kabul edilmişti.

Mısır, aldığı 15 yıllık yüzde 2 faizli krediyle, geçen mayıstan bu yana ARAMCO'dan her ay 400 bin ton gaz yağı, 200 bin ton benzin ve 100 bin ton mazot satın alıyordu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :