Suudi Arabistan Kralı Selman Endonezya'da

Suudi Arabistan Kralı Selman Endonezya'da

Suudi Arabistan Kralı Selman: - "Biz Müslüman olarak terörizm ve radikalizm ile mücadelede safları daha sıkılaştırıp dünyada barışın sağlanmasına katkıda bulunmalıyız. Bu hepimizin yararına olacaktır"

CAKARTA (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman Abdülaziz el-Suud, "Biz Müslüman olarak terörizm ve radikalizmle mücadelede safları daha sıkılaştırıp dünyada barışın sağlanmasına katkıda bulunmalıyız. Bu hepimizin yararına olacaktır." dedi.

Kral Selman ve beraberindeki heyet, başkent Cakarta'daki temaslarının ikinci gününde, Devlet Başkanı Joko Widodo ile Güneydoğu Asya'nın en büyük ve ülkenin merkez camisi olan İstiklal Camisi'nde öğle namazı kıldı.

Ulema Konseyini ziyaret eden Selman, daha sonra Temsilciler Meclisine geçti. Selman burada yaptığı konuşmada, Müslümanların terörizme karşı olması gerektiğini belirterek, "Biz Müslüman olarak terörizm ve radikalizm ile mücadelede safları daha sıkılaştırıp dünyada barışın sağlanmasına katkıda bulunmalıyız. Bu hepimizin yararına olacaktır." diye konuştu.

- Kral Selman için üst düzey güvenlik önlemi

Selman, 50 yıl sonra Endonezya'ya resmi ziyaret yapan ilk Suudi Arabistan Kralı olurken, Selman'a aralarında 10 bakan ve 25 prensin de bulunduğu bin 500 kişilik heyet eşlik ediyor.

Ziyaret nedeniyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ülkede, Cakarta'da 2 bin, Bogor'da 2 bin 252 ve Bali Adası'nda 5 bin kolluk kuvveti görevlendirildi.

Endonezya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bali Adası'nda otellerde üst düzey güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.

Kral Selman'ın, Bogor ve Cakarta'daki resmi temasların ardından cumartesi günü tatil için Bali Adası'na geçeceği kaydedildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :