Suriyeli yaralılara motosikletiyle şifa dağıtıyor

Suriyeli yaralılara motosikletiyle şifa dağıtıyor

Suriyeli erkek hemşire Abdullah Abu Halid, motosikletiyle gün boyu tedavi için Reyhanlı'ya getirilen vatandaşlarının yardımına koşuyor - Halid: - "Günde çocuk ve yetişkin olmak üzere yüzün üzerinde hastayla ilgileniyorum. Daha önceden gelip ameliyat olanl

HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkesinde 12 yıl hemşirelik yapan Abdullah Abu Halid, motosikletiyle gün boyu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yaralı vatandaşlarının yardımına koşuyor, pansuman yapıyor, protez bacak ve el takılanlara da fizik tedavi uyguluyor.

Yaklaşık 1,5 yıl önce İdlib kentinden gelerek Reyhanlı'ya yerleşen 30 yaşındaki Halid, daha önce de ilçenin karşısında yer alan ve Suriyelilerin barındığı Atme çadır kampında 2 yıl görev aldı.

- Vatandaşlarına umut olmaya çalışıyor

Abdullah Abu Halid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sığınan yaralı yurttaşlarına umut olmaya çalıştığını söyledi.

Reyhanlı'da tek başına yaşadığını belirten Halid, "Savaş sürdükçe kardeşlerimiz ağır kayıplar veriyor. Ben de onları bırakıp farklı bir ülkeye gidemedim. Türkiye'de kalarak onlara daha çok hizmet etmek amacıyla buradayım" dedi.

Halid, ülkesinde sağlık alanında çok eksik bulunduğunu aktararak, "Türkiye'de bu tür sıkıntılar şükürler olsun bulunmuyor. Suriye'de ne yazık ki savaş halen sürüyor. Olaylarda yaralanan ve Reyhanlı'ya getirilen Suriyelilerin kaldıkları evleri ziyaret ederek tedavilerini yapıyorum. Pansuman, iğne yapıyor ve psikolojik destek veriyorum" diye konuştu.

- Yaralılara motosikletiyle ulaşıyor

Reyhanlı'da Suriyeli yaralıların kaldığı sağlık evlerinin "yardım meleği" Halid, hastalara ekipmanını yüklediği motosikletiyle hizmet veriyor.

İlçenin farklı bölgelerindeki personel sıkıntısı yaşanan sağlık evlerine gün boyu motosikletiyle ulaşan Halid, "Günde çocuk ve yetişkin olmak üzere yüzün üzerinde hastayla ilgileniyorum. Daha önceden gelip ameliyat olanların pansumanlarını yapıyor, protez bacak ve el takılanlara da fizik tedavi hizmeti veriyorum" diye konuştu.

Günde 12 saat çalıştığını ifade eden Halid, "Bu işi gönüllü yapıyorum. Ülkemde 12 yıl boyunca sağlık alanında çalıştım ve şu an mesleğimi devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Eve vardığım zaman bazen telefonum bir çocuk için çalabiliyor, hiç vakit kaybetmeden ulaşıyorum. Ev ev dolaşarak Suriyeli hastaların da ihtiyaçlarını gidermek için çabalıyorum" şeklinde konuştu.

Gittiği sağlık evlerinde sevilen ve yaralıların yüzünü güldüren Halid, hastalar iyileşince büyük mutluluk yaşadığını ve kendisine ihtiyacı olanlar için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Suriyeli yaralılara motosikletiyle şifa dağıtıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :