Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerin karne sevinci

Gaziantep'te eğitim gören 55 bin 72 Suriyeli öğrenci karne aldı

GAZİANTEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te eğitim gören 55 bin 72 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Abdullah Kepkep İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreninde konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Münis, yaklaşık 4 yıldır Suriyeli misafirleri ağırladıklarını anımsattı.

Gaziantep'te 52 geçici eğitim merkezinde Suriyeli öğrencilere eğitim verildiğini aktaran Münis, "Amacımız hiçbir öğrencinin dışarıda kalmaması. Bu hedeflerimiz doğrultusunda görevlendirdiğimiz koordinatör arkadaşlarımızla ve idarecilerimizle amacımıza kısa sürede ulaşacağız." dedi.

Kurum olarak gelecek eğitim ve öğretim yılının planlamasına da başladıklarını kaydeden Vasıf Münis, bu projeleri çok iyi bir şekilde sahaya yansıtacaklarını belirtti.

Görevlendirdikleri koordinatörlerin Suriyeli çocukların eğitim alması için büyük bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Münis, şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlarımız çok büyük emekler verdi. Valiliğimiz, il müdürlüğümüzün de verdiği desteklerle inşallah okullaşma oranı yüzde 100'e ulaşacak. Ülkemizin gösterdiği misafirperverliği, eğitim alanında da okullarımızda aşılayarak, Suriyeli kardeş çocuklarla bizim çocuklarımız hep bir arada aynı okul bahçe içerisinde olmalarını istiyoruz. Tabi temennimiz savaşın bir an önce sona ermesi, kardeşlerimizin kendi ülkelerinde yaşamaları. Ama burada kaldıkları sürece misafirperverliğimiz devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak imkan dahilinde kapılarımızı Suriyeli öğrencilerimize açmaya devam edeceğiz."

Suriyeli öğrencilerin kendi dillerinde eğitim gördüğünü, entegrasyonlarını sağlamak için Türkçe eğitimler de verildiğini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Münis, Suriyeli yetişkinlerden de çok fazla Türkçe eğitimi talebi aldıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vasıf Münis, Suriyeli öğrencilere karnelerini dağıttı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, kentte eğitim gören 55 bin 72 Suriyeli öğrenci de karnelerini aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler