Suriyeli ev hanımlarına Türkçe kurs

Suriyeli ev hanımlarına Türkçe kurs

İSTANBUL (AA) - İstanbul Aydın Üniversitesi, Suriyeli ev hanımları için ücretsiz Türkçe kursu başlattı.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Suriye’deki...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Aydın Üniversitesi, Suriyeli ev hanımları için ücretsiz Türkçe kursu başlattı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Suriye’deki savaşın en büyük mağduru olan kadınların sığınmacı olarak yaşadıkları Türkiye'de karşılaştıkları zorlukların başında dil sorunu geliyor.
Üniversite bünyesinde İstanbul'daki Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğretmenlerine çağrıda bulunularak, Suriyeli ev hanımlarının
Türkiye'ye adaptasyonunu sağlamak, günlük hayatta ihtiyaç duyulan Türkçe dil becerilerini geliştirmek ve onları desteklemek amacıyla A1 ve A2 seviyesinde ücretsiz dil kursları başlatıldı. Proje kapsamında 50 ev hanımına Türkçe eğitim veriliyor.
Suriyeli kadınların sosyal hayata dahil olması açısından büyük önem taşıyan proje kapsamında eğitim gören Suriyeli ev hanımlarından Faizeh Alghafeer, Türkçe öğrendikleri için hayatlarının kolaylaştığının altını çizerek, "Bence bu kurs çok faydalı. Çünkü yeni sözcükler öğrendim ve en önemli dersleri aldık. Şimdi otobüse binebilirim, şoförle konuşabilirim. Hastayken doktora gidebilirim. Pazardan alışveriş yapabilirim. Türklerle konuşabilirim. Hayatım daha kolay hale geldi. Öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.
Türkçe eğitimi alan Rneem Almasri de duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kursa geldiğimde Türkçe konuşmayı biliyordum ama kuralları fazla bilmiyordum. Şimdi daha iyi oldu ve daha güzel bir şekilde konuşabilirim. İstanbul’da insanlarla iletişim kurabilmek ve okuyabilmek için bu kursa çok ihtiyacımız vardı. Bu kursa katıldığım için çok memnunum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :