Suriyeli çocuktan duygulandıran paylaşım

Suriyeli çocuktan duygulandıran paylaşım

Suriyeli bir çocuğun sosyal medya aracılığıyla paylaştığı videoda yaptığı konuşma kısa sürede birçok kullanıcının beğenisini topladı - Çocuğun videoda, "Babam arkadaşlarıyla birlikte Özgür Suriye Ordusu saflarında bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Türk ask

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Suriyeli bir çocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında terör örgütleriyle mücadele eden ve bir süredir göremediği babasına duyduğu sevgi ve hasreti, kendi çektiği videoda dile getirdi.

Gaziantep'te yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Seyfettin İsa'nın bir sosyal paylaşım sitesinde kendi hesabından paylaştığı görüntü, kısa sürede birçok kullanıcı tarafından beğenildi. İkinci sınıf öğrencisi İsa, yayımladığı videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ÖSO mensubu babasına olan özlem ve sevgisini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na babasının da aralarından bulunduğu ÖSO grubunun destek verdiğine vurgu yapan İsa, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

- "Allah ondan ve Türk milletimizden razı olsun"

İsa'nın videoda, "Babam arkadaşlarıyla birlikte Özgür Suriye Ordusu saflarında bölücü terör örgütü PKK'ya karşı Türk askeriyle omuz omuza savaşıyor. Rabbim tüm askerlerimizi korusun ve zafer ihsan etsin inşallah. Buradan hem Cumhurbaşkanım, hem dedem olarak gördüğüm Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Çünkü önce Allah'ın sonra onun sayesinde okula gidiyor, güven içerisinde yaşayabiliyorum. Allah ondan ve Türk milletimizden razı olsun." dediği görülüyor.

Hasret gidermek için zaman zaman bilgisayardan babasının fotoğraflarına bakan İsa, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile babasını çok sevdiğini, bu sebeple video çekme gereği duyduğunu belirtti.

Babasıyla gurur duyduğunu vurgulayan İsa, "Babamla gurur duyuyorum, çünkü babam sadece benim için değil, tüm Suriyeli çocuklar için orada mücadele veriyor. Büyüyünce ben de komutan olup babam gibi masumları korumak istiyorum." dedi.

Türkiye'de yaşamaktan memnun olduğunu aktaran İsa, okula rahatça gidebildiğini, sokaklarda güven içinde yaşayıp oyun oynayabildiğini söyledi.

- "Duygulandım ve gurur duydum"

Baba Selman İsa da 3 çocuk babası olduğunu, Seyfettin'in en büyük evladı olduğunu bildirdi.

Baba İsa, "Evladımı bir süredir göremiyordum. Videoyu sosyal medyada görünce duygulandım ve gurur duydum." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de sivil halka yönelik her türlü zulmün karşısında durduklarını, gelecek nesillerin izzetli, onurlu ve özgür bir hayat sürebilmesi için mücadele verdiklerini ifade eden İsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milletinin dünyanın her noktasında ümmetin gür sesi olduğunu kaydetti.

Bu arada, İsa ailesinin Suriye'deki iç savaşın başlamasının ardından Halep'ten Gaziantep'e yerleştiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :