Suriyeli bakır ustası "reklam yüzü" oldu

Suriyeli bakır ustası "reklam yüzü" oldu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak yaklaşık 4,5 yıl önce Gaziantep'e gelen bakır ustası Ali Hinki, Türk Telekom'un "Sen Yeter ki Hayal Et" isimli reklam çekimlerinde rol aldı- Hinki:- "Mesleğimi tanıtmak güzel bir şey. Tanınmak da güzel bir şey. Başımın üstü

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Suriye'deki savaş nedeniyle yaklaşık 4,5 yıl önce Gaziantep'e sığınan 46 yıllık bakır ustası Ali Hinki, Türk Telekom'un "Sen Yeter ki Hayal Et" reklam çekimlerinde rol aldı.

Halep'ten 4 çocuğu ve eşiyle Gaziantep'e gelen 61 yaşındaki Ali Hinki, 46 yıllık ustalığını kentte de sürdürüyor.

Türk Telekom'un "Sen Yeter ki Hayal Et" reklam çekimlerinde oynayan Hinki'nin fotoğrafları yurt genelindeki birçok reklam panosunda yerini aldı. Adeta bakırcılığın reklam yüzü olan Hinki, mesleğin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü projede yer almak istiyor.

Hinki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakırcılık mesleğini babasından öğrendiğini belirtti.

Suriye'nin Halep kentinde okulu bitirdikten sonra babasının tavsiyesi üzerine bakırcılığa başladığını anlatan Hinki, "Babamın yanında başladığım mesleği 46 yıldan bu yana sürdürüyorum. Savaş nedeniyle yaklaşık 4,5 yıl önce Gaziantep'e geldim. Çocuklarımla birlikte bakırcılık mesleğini yapıyoruz. Çocukken bu mesleğe başlayınca kişi hızlı öğreniyor. Erken yaşta başlayan zamanla ustalaşıyor. Yaşı büyük olanlara bu mesleği öğretmek çok zor oluyor." dedi.

Hinki, bakırcılığın rahat bir meslek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim mesleği yapanlar zengin olmuyor, orta bir şeyler kazanıyor. Ancak bu mesleği yapanlar sanatçı oluyor. En son Türk Telekom'dan bize geldiler. Reklam çekimlerinde oynadım. İyi oldu. Mesleğimi tanıtmak güzel bir şey. Tanınmak da güzel bir şey. Başımın üstünde yerleri var, ne zaman gelmek isterlerse her türlü reklam çekiminde oynarım. Yeter ki elimizden gelen bir şey olsun. Bu mesleğin tanıtımına katkı sağlamak için elimden geleni yaparım."

İşini her zaman iyi yapmaya çalıştığını dile getiren Hinki, şunları anlattı:

"Bakırcılığı sevmediğin zaman güzel şeyler çıkmaz. Bir cezveyi bile güzel yapmak isteyince güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bunu yaptıktan sonra kendime 'Güzel bir şey yaptım' diyorum. İnsan, yaşının ilerlemiş olmasına bakmamalı. Yeni bir şeyler yapmaya çalışmalı. Etrafımdakilere mesleği en güzel şekliyle öğretmeye çalışıyorum. Amacım iyi bir bakırcı ustası çıkarmak. Yetiştirdiğim ustalar yanıma gelince bana teşekkür ediyorlar. 'Sayende güzel bir meslek sahibi olduk' diyorlar. Buradaki çalışmalarımız dolayısıyla da herkes bizden memnun. Buraya ilk geldiğimiz zaman buradaki vatandaşlar, bize çok yardımcı oldu. Bir aile gibi olduk. Biz onlardan memnun olduk, onlar da bizden memnun oldu. Çocuklarım da kendi çocuklarına bu mesleği öğretecek."

- "Babamla gurur duyuyorum"

Hinki'nin oğlu Hasan Hinki, bakırcılık mesleğini babasından öğrendiğini belirtti. Babasının reklam filminde oynamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hasan Hinki, "Babam adeta meşhur oldu. Herkes onu tanıyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Ben de bakırcılıkla ilgileniyorum. Babamın öğrettiği bu mesleği sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :