Suriyeli aile, engelli çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyor

Suriyeli aile, engelli çocuklarıyla hayata tutunmaya çalışıyor

Halep kentindeki çatışmalardan kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan, 4'ü engelli 6 çocuğu bulunan Sayyad ailesi, Adıyaman'da hayırseverlerin desteğiyle yaşama tutunuyor

ADIYAMAN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, 4'ü bedensel ve zihinsel engelli 6 çocuğu bulunan Sayyad ailesi, Adıyaman'da hayırseverlerin desteğiyle yaşamlarını sürdürüyor.

Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalar nedeniyle 2 yıl önce köylerini terk eden Sayyad ailesi, bir süre Türkiye sınırına yakın yerde kurulan çadırlarda yaşadı.

Esed rejiminin korkusuyla buradan da kaçmak zorunda kalan aile, geldikleri Adıyaman'da hayırseverlerin aracılığıyla Kap Cami Mahallesi'ndeki tek katlı eve yerleştirildi.

Baba Yusuf Sayyad (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce iç savaştan kaçıp Adıyaman'a sığındıklarını söyledi.

Halep'te bombardımanlar yüzünden taş üstünde taş kalmadığını anlatan Sayyad, "Halep kenti bizim için bitti. Artık Suriye'ye dönemeyiz. Türkiye'ye sığındık. 6 çocuğum var. Bunlardan 4'ü zihinsel ve bedensel engelli." dedi.

Eşinin bombalardan korktuğu için Suriye'deyken 2 bebeklerini düşürdüğünü aktaran Sayyad, "Hayırseverlerin desteğiyle şu anda hayata tutunuyoruz. Artık Suriye'ye özlem bile duymuyoruz. Halep'te çatışmalar sürüyor. Pek çok yakınımı kaybettim. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bize kapılarını açtı. Türkiye, başımın tacıdır. Hayat bize zor ama her şeye rağmen hayata tutunmak zorundayız." diye konuştu.

Aliye Sayyad da kendilerine verdikleri destek için Türk halkına teşekkür etti.

Çocuklarının engeli dolayısıyla zor bir yaşam sürdüklerini dile getiren Sayyad, "Türkiye'yi çok seviyorum. Ülkemize artık dönemeyiz. Burada hayırseverler bize destek oluyor. Gözyaşlarımı tutamıyorum çünkü Türkiye'yi çok seviyorum. Engelli çocuklarım rahat durmuyor. Hayırseverler yardım ettiği zaman duygulanıp ağlıyorum. Halep kenti bizim için bitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başımızın üstünde yeri var." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler