Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Karacaoğlu: "Halep rejim güçleri tarafından kuşatıldığı için 25 gündür yardım ulaştırılamıyor"

HATAY (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, son 25 gündür Suriye'nin Halep kentine yardım ulaştırılamadığını söyledi.

Karacaoğlu, AA muhabirine, Suriye'nin Halep kentinin rejim tarafından kuşatıldığını hatırlatarak, bu durumun insani yardım çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'te sivil yerleşim yerlerini durmaksızın varil bombasıyla vurduğunu anlatan Karacaoğlu, "Halep'te hastane, pazar yerleri ve okullar vuruluyor. İnsanların olduğu hemen her bölge rejim tarafından ayrım yapılmaksızın bombalanıyor." dedi.

Orduya bağlı rejim güçlerinin Halep'i dört bir yandan kuşatmasının ardından gıda sıkıntısı yaşandığını aktaran Karacaoğlu, "Halep rejim güçleri tarafından kuşatıldığı için 25 gündür yardım ulaştırılamıyor. Bölgenin rejim güçleri tarafından bombalanması ve abluka altında olması yüzünden sivil halka yardım ulaştırılamaz hale geldi." diye konuştu.

Karacaoğlu, Halep'te 400 bin sivilin yaşadığını vurgulayarak, "Her gün yapılan saldırılarda onlarca insan yaşamını kaybediyor. Savaş uçaklarının vurduğu bölgelerde alt yapı tamamen çökmüş durumda. Halep'te açlık baş gösteriyor. Hamile, çocuklara ve yaşlılara bir an evvel yardım ulaştırılması gerekiyor. Bunun için yardım koridorunun açılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Karacaoğlu, Halep'te daha fazla gün geçmeden harekete geçilmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler