Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

ISESCO, uluslararası topluma Suriye'nin Halep kentinin kurtarılması için acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu

RABAT (AA) - İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), uluslararası topluma Suriye'nin Halep kentinin kurtarılması için acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, tarihi Halep kentini hedef alan "organize, kasıtlı ve kapsamlı" yıkıma dikkat çekilerek, "Uluslararası toplumu, insan hakları örgütlerini, dini liderleri, aydınları ve gazetecileri, kültür başkenti Halep'i tarumar eden tarafları açık bir şekilde kınamaya çağırıyoruz." denildi.

Açıklamada, söz konusu taraflara, tarihi kenti hedef alan yıkım savaşına son verilmesi ve Halep kentinin kurtarılması için acilen harekete geçmesi çağrısında bulunularak, "Gerek 1. Dünya Savaşı'nda gerekse 2. Dünya Savaşı'nda modern tarihte insanı, çevreyi ve mimari yapıları hedef alan, taş üstünde taşın bırakılmadığı Halep'in maruz kaldığı saldırının benzeri görülmedi." ifadesine yer verildi.

Rusya ve Suriye rejimine ait savaş uçaklarının bombaladığı Halep'in 2006'da "İslam Kültür Başkenti" seçildiğine dikkat çekilen açıklama, "Halep'in yıkımının doğrudan sorumluluğu, Esed güçlerine ve destek veren Rusya, İran ve ona bağlı milislere aittir. Terör örgütü DAEŞ de başlangıçta kendisini rejimle savaşıyor gibi gösterse de, Esed güçlerinin hedeflerini gerçekleştirmesine katkı sağlamaktadır." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :