Suriye'deki İç Savaş

Suriye'deki İç Savaş

Tedmur'a düzenlenen hava saldırısında 15 sivil öldü

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'un doğusundaki antik Tedmur (Palmira) kentine düzenlediği hava saldırısında 15 sivilin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının, Tedmur kentinde yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgeye düzenlediği saldırıda 15 sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejime ait savaş uçaklarının, kente yönelik yoğun hava saldırıları düzenlediğini, kentin kuzey kesimi ile askeri güvenlik binasının hedef alındığını, bu bölgelerden yoğun duman tabakasının yükseldiğini bildirdi. Saldırılarda can kaybı olduğu kaydedildi.

Humus'un doğusunda yer alan, önemli petrol ve gaz sahalarının yakınında bulunan antik Tedmur kenti, Rakka ve Deyru'z Zor kentine giden yollar üzerinde bulunuyor. Ülkenin doğu ile batı kesimlerini birbirine bağlayan tarihi kent, yoğun çatışmaların ardından DAEŞ'in eline geçmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı