Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Cuma:

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Cuma:

"Savaşın başladığı günden bu yana Suriye'de 736 doktor şehit edildi. Sadece son 3 ayda 22 sağlık merkezi vuruldu"

GAZİANTEP (AA) - Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, savaşın başladığı günden bu yana Suriye'de 736 doktorun şehit edildiğini söyledi.

Cuma, Bülbülzade Vakfında düzenlediği basın toplantısında, Rus savaş uçaklarının, El Mağara Hastanesine düzenlendiği hava saldırısında Hama Sağlık Müdürü Dr. Hasan el Aarac'ın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Aarac'a Allah'tan rahmet yakınlarına ve Suriye halkına başsağlığı dileyen Cuma, "Rusya ve rejim güçleri sık sık hastaneleri ve sivillerin bulunduğu yerleri hedef alıyor. Bu saldırıların bir an önce durdurulması gerekiyor. Savaşın başladığı günden bu yana Suriye'de 736 doktor şehit edildi. Sadece son 3 ayda 22 sağlık merkezi vuruldu. Suriye'de büyük bir dram ve bu yaşanan dünyanın yüz karasıdır." diye konuştu.

Cuma, doktorların, saldırılara rağmen görevlerine devam ettiğini vurguladı.

Suriye'deki sağlık ekiplerinin dirençleriyle tüm dünyanın dikkatini çektiğini anlatan Cuma, "Doktorlarımız özgürlük için görev yapmaya devam edecektir. Birleşmiş Milletlerden doktorlarımızı korumalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından savaşta yaşamını yitirenler için dua edildi.

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Cuma:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :