Süleyman Atlı'nın hedefi "büyük"

Süleyman Atlı'nın hedefi "büyük"

- 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Süleyman Atlı, büyükler kategorisinde de podyumun en üst basamağına çıkmak için mücadele edecek- Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli güreşçi Süleyman Atlı: "Kategorim 23 yaş altı ama hedef


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Süleyman Atlı, büyükler kategorisinde de aynı başarıyı yakalamak istiyor.

Macaristan'da gençlerde podyumun en üst basamağına çıkan 22 yaşındaki milli güreşçi, bu kez 2-7 Mayıs'ta Sırbistan'ın Novi Sad kentinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek.

Serbest stil 57 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Süleyman Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sırbistan'da altın madalyayı hedeflediğini söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'na da katılan milli güreşçi, "Benim kategorim 23 yaş altı ama hedefim her zaman büyük oldu. Esas hedefim büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu. İnşallah, Sırbistan'da altın madalyayı ülkeme getirmek istiyorum." diye konuştu.

Süleyman, şampiyonaya iyi hazırlandıklarının altını çizerek, "Sezon başından bu yana antrenman temposu çok iyi. Gerek kulüp gerekse de milli takım kamplarında güzel hazırlandık. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Avrupa Şampiyonası'nın ardından ağustos ayında Fransa'nın başkenti Paris'te Dünya Güreş Şampiyonası var. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, altın madalya kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.


- Tokyo'da hedef altın madalya


Serbest Güreş Milli Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyatları'na 6 sıklette katıldığını ve 3 madalya kazandığını hatırlatan Süleyman, güzel bir başarı elde ettiklerini, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ivmeyi daha da yukarı çekmek istediklerini kaydetti.

Rio de Janeiro'da ilk kez olimpiyat heyecanı yaşadığına işaret eden milli güreşçi, "İlk turu geçtim ama madalya kazanamadım. Yurt dışında geçen sene organizasyonlarda talihsizliğim vardı. İnşallah, Tokyo'da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, altın madalyayı getirmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- "Güreşte şampiyonlar bitmez"


Süleyman Atlı, güreşin ata sporu olduğuna dikkati çekerek, yeni bir jenerasyon yakalama konusunda sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdi.

Altyapıdan çok iyi güreşçilerin geldiğini vurgulayan Süleyman, Türk güreşinin geleceğiyle ilgili şunları aktardı:

"Geleceği olan, madalya kazanabilecek, Türk güreşine uzun süre hizmet edecek çok sayıda sporcu var. İnşallah, disiplini bozmadan devam ederlerse, gelecekte şampiyon güreşçiler görmeye devam edeceğiz. Mutlaka yeni Tahalar (Akgül), yeni Rızalar (Kayaalp) gelecektir. Güreş ata sporumuz, şampiyonlar bitmez."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :