SÜ Tıp’ta bir ilk

SÜ Tıp’ta bir ilk

Prof. Dr. Paksoy Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Derneğinin (ESCR) verdiği "Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Diploması" nı Türkiye’den alan ilk doktor oldu.

Prof. Dr. Paksoy,  Expert kontenjanından müracaat ettiği sınavdan 1 Mayıs 2019 da Viyana’da başarılı olarak bu belgeyi aldı.

Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Derneğinin (ESCR) bu programla tüm Avrupa’da kalp görüntülemesini standardize etmeye çalışıyor. Böylece Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi kalp görüntüleme standartlarının Avrupa’yla aynı seviyede olduğunu teyit etmiş oldu.

Kardiyovasküler görüntüleme (Kalp ve Damar görüntülemesi) dünyada yeni gelişen ve kalp ve damar görüntülemesinde önemli bir tıp alanıdır. Kalp kası hastalıkları, kalp damarlarının kansız görüntülenmesi, ailesel kalp hastalıklarının erken tanısı ve ani ölümlerin önlenmesi, doğuştan kalp hastalıklarının erken tanısı ve ameliyat sonrası kontrolleri gibi önemli görevler üstleniyor.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda dünyada olan gelişmeleri yakından takip etdiyor ve dünya tıbbının gerisinde kalmıyor. Avrupa’da yapılan hemen hemen her tetkik Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde de yapılabiliyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bu konuda Avrupa Radyoloji derneğinin sayfasında bu eğitimi almak isteyenlere eğitim merkezi olarak referans gösteriliyor. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy un yakın zamanda aldığı ayrıca "Avrupa Pediarik Nöroradyoloji Diploması" (çocuk beyin-omurilik hastalıkları görüntüleme) da bulunuyor.

Prof. Dr. Paksoy, bunlara ek olarak bu yılın sonunda Allah nasip ederse "Avrupa Erişkin Nöroradyoloji Diploması" programını ve sınavlarını bitirerek üçüncü diplomayı da alacağını söyledi.

Selçuk üniversitesi Tıp fakültesi Radyoloji Anabilim dalı,  Prof. Dr. Yahya Paksoy ve Prof. Dr. Mustafa Koplay öncülüğünde Türkiye’de ve Avrupa’da saygın yerini almış ve bölge insanına hizmet ediyor.

Etiketler :