Statkraft, Türkiye'de devam edecek

Statkraft, Türkiye'de devam edecek

Statkraft Üst Yöneticisi Tonnesen:- "Türkiye piyasasından çıkmak gibi bir planımız yok. Türkiye'de bulunan iki hidroelektrik santralimiz elektrik üretimine devam ediyor"

STAVANGER (AA) - MURAT TEMİZER - Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Üst Yöneticisi Christian Rynning-Tonnesen, Türkiye pazarındaki çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Türkiye piyasasından çıkmak gibi bir planımız yok. Türkiye'de bulunan iki hidroelektrik santralimiz elektrik üretimine devam ediyor." dedi.

Statkraft'ın Türkiye planlarını AA muhabirine değerlendiren Tonnesen, Avrupa ve Türkiye'de yenilenebilir enerjiye yönelimin devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren Tonnesen, "Türkiye'nin hidroelektirk, rüzgar, güneş ve jeotermal enerji alanında büyük potansiyel mevcut. Bu potansiyel, faydalı bir tarife mekanizmasıyla da destekleniyor. Bu nedenle bölgede daha çok yatırım bekleniyor." diye konuştu.

Tonnesen, şirketlerinin yenilenebilir enerji potansiyeli yüksek birçok ülkede faaliyette bulunduğunu belirterek, "Her yeni yatırım bir içsel rekabete konu oluyor. Yatırımlarımız finansal durumumuza göre şekilleniyor. Bizim Türkiye piyasasından çıkmak gibi bir planımız yok. Türkiye'de bulunan iki hidroelektrik santralimizde de elektrik üretimi devam ediyor. Türkiye'deki pazarda da operasyonlarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

Statkraft'ın Adana'da 20 megavat kurulu güce sahip hidroelektrik santrali ve Çorum'un Osmancık ile Kargı ilçelerinde toplam 102 megavat kapasiteli hidroelektrik santrali işletmede bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :