St.Louis Fed Başkanı Bullard:

St.Louis Fed Başkanı Bullard:

"Martta yapılan revizyonların görece küçük olması, yeni bir faiz artışının ekonominin beklenen performansı göstermesi halinde çok uzak olmayabileceğine işaret ediyor"- "Fed'in bekleme kararı, küresel ekonomi ve ABD ekonomisindeki zayıflığa daha fazla ağır

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, ikinci faiz artışının çok uzak olmayabileceğini belirterek, "Mart'ta yapılan revizyonların görece küçük olması, yeni bir faiz artışının ekonominin beklenen performansı göstermesi halinde çok uzak olmayabileceğine işaret ediyor" dedi.

Bullard, New York İş ve Ekonomi Derneğinin düzenlediği etkinlikte Fed'in para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bankanın, mart toplantısında faiz oranını sabit tutması ve ekonomik tahminlerini aşağı yönlü revize etmesinin, Fed'in kredibilitesini azalttığı eleştirilerine değinen Bullard, "Önerilen bir eylemi takip etmemek, politika yapıcıların kredibilitesine zarar verebilir" yorumunu yaptı.

Bullard, Fed'in Aralık 2015'te belirlediği şartların sağlanmasına karşın gösterge faiz oranını artırmamasının "tutarsızlık" olarak nitelendirilebileceğini ifade ederken, böyle bir değerlendirmenin iş gücü piyasasındaki güçlenmenin küresel ve ulusal ekonomideki zayıflamayı telafi ettiği görüşüne dayandığını kaydetti.

"Fed'in bekleme kararı, küresel ekonomi ve ABD ekonomisindeki zayıflığa daha fazla ağırlık verildiğini gösteriyor" diyen Bullard, aşağı yönlü revizyonların çok büyük olmadığına dikkati çekerek, "Mart'ta yapılan revizyonların görece küçük olması, yeni bir faiz artışının ekonominin beklenen performansı göstermesi halinde çok uzak olmayabileceğine işaret ediyor" diye konuştu.

- "Bu yıl içinde faiz artışı istiyorum"

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) oy hakkı bulunan Bullard, ayrıca enflasyonun beklediği gelişmeyi gösterdiğini ancak iş gücü piyasasındaki güçlenmenin tahminlerini aştığını ifade etti.

Bullard, bu yıl içinde faiz artışına gidilmesinden yana olduğunu söylerken, basın mensuplarının ''kaç kez?'' sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan, enflasyon beklentilerinin yeniden düşmeye başlaması durumunda yakın zamandaki bir faiz artışını desteklemeyeceğini vurgulayan Bullard, Fed'in para politikasının verilere dayanacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :