SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam yolda: Gözler Kabine'de olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam yolda: Gözler Kabine'de olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme için önemli bir adım atıldı. En düşük emekli aylığına yönelik yapılan çalışma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmak üzere Kabine Toplantısı'na hazırlandı.

Emeklilerin maaşlarına yönelik önemli bir iyileştirme çalışması sona yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonuyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren maaş düzenlemelerini içeriyor.

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların oluşturulduğu bu çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kabine Toplantısı'nda sunulacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı ve yıl sonu enflasyon oranlarını açıklamasıyla, memur ve memur emeklisinin zam oranları belli oldu. Bu doğrultuda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yüzde 37,57'lik zam oranının yükseltilmesine yönelik düzenleme de Kabine'ye sunulacak.

Ayrıca, memur ve memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacağı da kesinleşmiş durumda. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek refah payı için yürütülen düzenleme tamamlandıktan sonra, Kabine değerlendirmesinin ardından Meclis'e gönderilecek ve yasalaşması bekleniyor. Bu adımların ardından milyonlarca emeklinin maaşlarında artış gerçekleşecek, en düşük emekli aylığı iyileştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.