Sri Lanka'daki sel

Sri Lanka'daki sel

Şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenleri sayısı 73'e yükseldi

COLOMBO (AA) - Sri Lanka'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 73'e çıktığı bildirildi.

Afet Yönetim Merkezi, ülke çapında geçen hafta sonundan bu yana 73 kişinin yaşamın yitirdiğini, 319 bin kişinin evinden olduğunu, 127 kişiden halen haber alınamadığını açıkladı.

Açıklamada, başkent Colombo ve kenar mahallelerindeki binlerce evin suları altında kaldığı, ancak suların çekilmeye başladığı belirtildi.

3 köyün toprak altında kaldığı Colombo'ya 72 kilometre mesafedeki Kegalle bölgesinde de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Arama çalışmalarını koordine eden Tümgeneral Sudantha Ranasinghe, askerlerin bölgede kaybolan 123 kişiyi halen aradığını söyledi.

Gün içinde aynı bölgede başka bir köyde de toprak kayması olduğunu ifade eden Ranasinghe, köylüler daha önce tahliye edildiği için olayda ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Hindistan'ın güneyinde, Hint Okyanusu'nda yer alan ada devleti Sri Lanka'nın yaklaşık 22 milyon nüfusu bulunuyor. Dünyanın belli başlı çay üreticilerinden biri olarak tanınan ülkede şiddetli muson yağmurları her yıl sel ve heyelanlara yol açıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler