"Sporla Yaşa Çankırı" projesi sona erdi

"Sporla Yaşa Çankırı" projesi sona erdi

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından dezavantajlı çocuklara yönelik yürütülen proje tamamlandı- Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: "Bu projeyle çocuklarımızın dünyalarına girdik. Çocuklarımızın kalbine devletin şefkat

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından dezavantajlı çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Sporla Yaşa Çankırı" projesi sona erdi.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda projenin sona ermesi dolayısıyla düzenlenen programda, proje ile suç ortamlarında bulunan çocukları sporla topluma kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gençleri kazanmak için projeye başladıklarını belirten Kaya, "Bir çocuğumuzu dahi kazansak, bu bizim için bir kardı. Hedef kitlemiz ve önceliğimiz çocuklarımız oldu. Çocuklarımıza muhtelif spor dallarında çalışmalar yaptırırken, kurumlarımız arasındaki koordinasyonu sağlamanın ne kadar önemli olduğunu, işbirliğini gösterdik. Emeği geçen, katkısı olan kurum ve kuruluşlara, bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Çocuklarımızın kalbine devletin şefkat elini ektik" diyen Kaya, şöyle konuştu:

"Bu kardeşlerimizi suç ortamından uzaklaştırmayı, farkındalık kazandırmayı, ahlaki değerlerini arttırmayı, sporun birleştirici, kardeşlik, hoşgörü, sevgi gibi değerlerinin olduğunu ve bunun sporla birlikte birleştiğini, yapmış oldukları yarışmalarda ve spor dallarında bunu bizzat göstermeleri gerektiğini, toplum içerisinde, aile içerisinde, okul içerisinde iyi bir insan, iyi bir adam, iyi bir çocuk olmaları gerektiğini gösterdik. Projeyle çocuklarımızın dünyalarına girdik. İnşallah çocuklarımız öncelikle eğitim hayatlarında, daha sonra toplumda düzgün birer insan, faydalı bir birey olacaklar. Bugün final yapıyoruz ama bundan sonraki süreçte de işimiz kalmadı demiyoruz. Öncelikle çocuklarımızı ailelerine, öğretmenlerine emanet ediyoruz. Bu çocuklarımızı takip edeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu çocuklarımızla başka projeler gerçekleştirmek isteriz."

Sporun dezavantajlı çocukları kazanmak için projenin araç olduğunu vurgulayan Kaya, "Onların vatanlarına, milletlerine faydalı olmaları halinde ülkemizin lehine bir durum olur. Suç işlemeleri, suç ortamlarında bulunmaları halinde hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkemize zararları dokunur." diye konuştu.

Projeye destek verenlere plaket verildiği programa Cumhuriyet Savcısı Fatih Ekinci, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mevlüt Dönertaş, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Bayrak, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Karadeniz, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler