Spor AŞ'den mobil hizmet

Spor AŞ'den mobil hizmet

Spor AŞ, "Mobil Spor Hizmeti Otobüsü" projesiyle İstanbul'da yüz binlerce çocuğa atletizm yaptırmayı, basketbol oynatmayı ve bisiklet kullanmayı öğretmeyi amaçlıyor- Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar:"Maksadımız, her çocuğun hakkı olan spor eğitimine yeni

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ, "Mobil Spor Hizmeti Otobüsü" projesiyle, İstanbul'da yüz binlerce çocuğa atletizm yaptırmayı, basketbol oynatmayı ve bisiklet kullanmayı öğretmeyi amaçlıyor.

Spor AŞ Genel Müdürlüğü binası önünde düzenlenen projenin tanıtımına, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, aracın temin edilmesine destek veren TEMSA Otobüs'ün genel müdürü Kamil Dinçer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar ve milli rallici Burcu Çetinkaya katıldı.

Özbayraktar, burada yaptığı konuşmada, Spor AŞ'nin "Spor Aşkıyla Yola Çıktık" sloganıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, yer ve zaman gözetmeksizin her kesimden insana spor yapma imkanı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

TEMSA'nın desteğiyle temin edilen "Mobil Spor Hizmet Otobüsü" ile öncelikle İstanbul'da salonlardan bağımsız spor alanlarında, okul bahçelerinde, meydanlarda, kimsesiz çocuklara ve öğrencilere spor hizmeti vermeyi hedeflediklerini ifade eden Özbayraktar, şunları kaydetti:

"O otobüse heyecanımızı, tecrübemizi ve hizmet aşkımızı yükleyerek yola çıkacağız. Okul okul dolaşıp, atletizmden basketbola, bisikletten olimpik branşların tanıtımına kadar uygulamalı olarak eğlenceli bir müfredat oluşturduk. Maksadımız, her çocuğun hakkı olan spor eğitimine yeni bir boyut kazandırmak. Asıl hedefimiz ise İstanbul'da başlatacağımız projeyi Türkiye'ye yayabilmek. Okullara sağlık kurumlarından aşı yapmaya gelirlerdi, biz ise şimdi spor kültürünü aşılamaya gidiyoruz."

TEMSA Otobüs Genel Müdürü Çelik de bu organizasyonun içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Geleceğimiz olan gençlerimize hizmet edecek, kurumsal, sosyal ve sorumluluk projesine biz de bir nebze katkıda bulunmak için buradayız" dedi.

Konuşmaların ardından Çelik, temsili otobüs anahtarını Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar'a teslim etti. Özbayraktar ise projeye destek veren Çelik, TAF Başkanı Çintimar ve rallici Çetinkaya'ya plaket ve çiçek takdim etti.

Burcu Çetinkaya'nın kullandığı otobüs, projenin ilk durağı olan Fatih Hattat Rakım Ortaokuluna doğru yola çıktı. Okulda hazır bulunan spor eğitmenleri tarafından, örnek olarak mobil spor hizmeti eğitimi sunumu yapıldı.

Spor AŞ'den mobil hizmet

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :