Sosyal ve kültürel hayatta Selçuklu farkı

Sosyal ve kültürel hayatta Selçuklu farkı

Selçuklu Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya devam ediyor.

 

 Proje destek programı kapsamında 2017 yılında 35 projeye 2 milyon 811 bin TL destek veren Selçuklu Belediyesi, farklı sivil toplum kuruluşların gerçekleştirdiği projelere ev sahipliği yapıyor.

“İlham Okumaları”, “Çocuğumla Öğreniyorum”, “Yeryüzünde Umut Var”, “Bilinçli Tüketim ve Geleceğin Tasarruflu Gençleri”, “Adalet Ömerlerini Arıyor”, “Kültür ve Bilim Tarihimizde İz Bırakanlar” ve “İslam Tarihinin Abide Kadınları” gibi projeleri farklı sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi, hafta sonu 3 önemli projeye daha ev sahipliği yaptı.

“Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması”, “10. Uluslararası Öğrenci Buluşması” ve “Sultan II. Abdülhamid Döneminde Sağlık Hizmetleri” projelerine yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda öğrenci katıldı.

UFKA YOLCULUK 5. BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI

Selçuklu Belediyesi ve İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği ‘nin (İRFANDER) birlikte gerçekleştirdiği Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarından 588 bin 400 kişi başvurdu. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı ödül töreninde Türkiye geneli ve Konya il ödülleri takdim edildi. Yarışmanın A, B, C, D, E ve F kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olanlara 36 umre seyahati, 36 dost ülke yolculukları ve para ödüllerinden dilediği takdim edildi. www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden gerçekleştirilen G (Türkçe online) ve H (İngilizce online) kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödülü kazandı. Sınavda 50 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edildi.

10. ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Selçuklu Belediyesi ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca düzenlenen "10. Uluslararası Öğrenci Buluşması" ekinlikleri Kılıçarslan Meydanı'nda gerçekleşti. Selçuk ve Necmettin Erbakan üniversitelerinde eğitim gören yabancı öğrenciler, stantlarda yöresel yemekleri, kıyafet, bayrak ve haritalarıyla ülkelerini tanıttı. Filistin, Suriye, Irak, Gambiya, Fas, Kazakistan, Yunanistan, Gürcistan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden gelen öğrencilerin, kurulan platformda sunduğu geleneksel dans gösterileri dikkati çekti.

SAĞLIK ALANINDA II. ABDÜLHAMİD

Selçuklu Belediyesi ve Sağlık-Der tarafından Kültür Tarihimizde İz Bırakanlar Projesi kapsamında "Sultan II. Abdülhamid Döneminde Sağlık Hizmetleri" adlı konferans gerçekleşti. Proje kapsamında Selçuklu’ daki okullarda bilim insanları ve din adamları hakkında bilgilendirme ve sunumlar gerçekleştiriliyor. KTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda II. Abdülhamid döneminde sağlık alanında gerçekleştirilen hizmetler Prof. Dr. Adem Ölmez tarafından anlatıldı.

sosyal-ve-kulturel-hayatta-selcuklu-farki-(5).jpg