Sosyal medya fenomenleri için yeni yargı paketi geliyor

Sosyal medya fenomenleri için yeni yargı paketi geliyor

AK Parti, MASAK raporu beklenmeden sosyal medya fenomenlerinin kara para aklama suçlamalarına karşı hızlı çözüm için Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapacak yeni yargı paketi üzerinde çalışıyor.

AK Parti, geçtiğimiz mart ayında Meclis’ten geçen 7. yargı paketinin ardından Adalet Bakanlığı’nı ilgilendiren yeni bir torba yasa üzerinde çalışmaya başladı. Yeni yılda gerçekleşecek yerel seçimler öncesi Meclis Başkanlığı’na sunulması ve 40 maddeyi aşması beklenen yeni yargı paketinde, sosyal medya fenomenlerini hedef alan önemli bir düzenleme yapılması planlanıyor.

Haberin detaylarına göre, "kara para aklama" suçuna karıştıkları iddia edilen sosyal medya fenomenleriyle ilgili soruşturma sürecinin daha hızlı yürütülmesi amacıyla Ceza Muhakemesi Kanunu’nda bazı değişiklikler öngörülüyor. Bu çerçevede, soruşturma süreci başladıktan sonra MASAK raporu beklenmeden fenomenlerin şirket ya da mal varlıklarına geçici tedbir konulması gündemde.

AK Parti kurmayları, konuyla ilgili yaptıkları değerlendirmede, "Görünürde yasal ticari bir faaliyetmiş izlenimini veren işler yapılıyor ama arka planda terörün finansmanı ve kara para aklanmasına yönelik bir faaliyet yürütülüyor. Soruşturmayla beraber suça konu edilen veya suçtan elde edilen bir mal varlığı ortaya çıkıyor. Bu suçlardaki esas konu, soruşturma işleminin hızlandırılması." şeklinde ifadelerde bulundu.

Sürecin nasıl işlediğini anlatan AK Parti yetkilileri, ihbarın geldiğini, soruşturmanın başlatıldığını ve MASAK’a yazı yazıldığını belirtirken, MASAK raporu geldikten sonra harekete geçildiğini ifade etti. Ancak, bu süreçte saatlik, saniyelik para işlemlerinin yaşandığına dikkat çeken yetkililer, şüphelerin ortaya çıkması durumunda doğrudan tedbir uygulanabilmesi gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, MASAK'a bildirim sürecini hızlandırmak amacıyla belirli bir süre içinde kararın yeniden gözden geçirilebileceği önerildi. Yetkililer, "Mesela ‘15 gün ya da 1 ay içinde MASAK raporu doğrultusunda karar yeniden gözden geçirilebilir’ denilir." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.