Sosyal hizmet uzmanları, okullarda görev yapmak istiyor

Sosyal hizmet uzmanları, okullarda görev yapmak istiyor

Sosyal hizmet uzmanları, "okul sosyal hizmeti" uygulamasının 2017-2018 eğitim öğretim döneminde başlaması talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurdu- Dilekçeden: - "Sosyal çalışmacılar olarak, okul sosyal hizmetinde bir an önce görev almak ve okullarda g

TBMM (AA) - ALP ÖZDEN - Sosyal hizmet uzmanları, okul sosyal hizmeti uygulamasının 2017-2018 eğitim öğretim döneminde başlaması talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurdu.

Sosyal hizmet uzmanlarınca imzalanan dilekçelerde, söz konusu uygulamanın dünyada 100 yıllık tarihe sahip olduğu ancak Türkiye'de çalışmaları sürmesine karşın hayata geçirilemediği belirtildi.

Okul sosyal hizmetinin; dünya üzerinde birçok ülke tarafından uygulandığı, eğitimde büyük bir kalite ve başarı artımına katkısı olduğu belirtilerek, "Elde edilen bulgular, toplumun sosyal sorunlarını iyi bilen görevlilerin okullarda görev almasının gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu sorumluluk için de sosyal hizmet uzmanlarının en uygun profesyoneller olduğu belirtilmiştir." ifadesine yer verildi.

Dilekçelerde özetle, şunlar kaydedildi:

"2015'te Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okullarda 'okul sosyal hizmet birimi' oluşturulması uygulaması, okulların açılmasıyla pilot okul olarak seçilen Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu'nda başladı. Yapılan pilot uygulamada olumlu geri dönüşler olduğu anlaşıldı hem eğitim başarısının artması hem de öğrencilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi ile olumsuz koşullardan uzak tutulmasına katkı sağlandığı görüldü. Bu nedenle sosyal çalışmacılar olarak; 2016'dan önce uygulanacağı söylenen ancak hala uygulamaya başlamamış olan okul sosyal hizmetinin 2017-2018 eğitim öğretim döneminde başlamasını bekliyoruz.

Geç kalınmış olunan bir uygulama için daha da geç kalınmasını istemiyoruz. Sosyal çalışmacılar olarak eğitimini aldığımız ders olarak gördüğümüz okul sosyal hizmetinde bir an önce görev almak ve okullarda giderek artan şiddet, madde bağımlılığı, cinsel veya psikolojik istismar gibi sosyal sorunlara profesyonel yöntemler ile müdahale ederek dönülmesi zor mağduriyetlerin oluşmasını engellemek yani mesleğimiz olan sosyal hizmeti uygulamak istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :