Sosyal belediyeciliğin kitabını yazdılar: Su, ulaşım ve elektrik ücretsiz

Uçhisar Kasabası'nda hayata geçirilen güneş enerji santralleri sayesinde, vatandaşlar sadece yemek, ulaşım ve su değil, şimdi elektriği de ücretsiz kullanacak.

Nevşehir'in merkeze bağlı Uçhisar Belediyesi, sadece geleneksel hizmetlerle değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik odaklı projelerle de dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Osman Süslü, kasaba sakinlerine sundukları ücretsiz yemek, ulaşım ve su hizmetlerine bir yenisini ekleyerek, kasabadaki konutlara ücretsiz elektrik sağlama kararı aldı.

Başkan Süslü, kasabanın enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla devreye giren 2. Güneş Enerji Santrali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediyeye ait 1 megavatlık güneş enerjisi santralinin devreye girdiğini belirten Süslü, "Bu santralle belediyemizin elektrik giderlerini karşılamaya başladık. Önümüzdeki dönemlerde 1 megavatlık yeni bir güneş enerjisi santrali daha kuracağız. Kurulum için tüm işlemlerini tamamladık. Yeni santralimiz tamamlandığında kasaba halkımıza elektriği de ücretsiz vermeyi hedefliyoruz" dedi.

Uçhisar Belediyesi, sadece enerji alanında değil, sosyal belediyecilik kapsamında da önemli adımlar atmış durumda.

Başkan Süslü, gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik anlamında kurulan aş evinden günlük 300 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ikramı yapıldığını, hafta içi eğitim gören öğrencilere, hafta sonu ise kursa giden öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti sağlandığını vurguladı. Ayrıca, 65 yaş üstü tüm vatandaşların ulaşımının da ücretsiz olduğunu belirtti.

Ramazan ve Kurban Bayramları ile Cumhuriyet Bayramları'nda konutlara toplamda yıllık 60 ton suyun ücretsiz verildiğini ifade eden Başkan Süslü, bu hizmetlerin Uçhisar'ı daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.