Sorgun'da ihtiyaç sahipleri için mağaza açıldı

Sorgun'da ihtiyaç sahipleri için mağaza açıldı

YOZGAT (AA) - Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi aileler için mağaza açıldı. Belediye eski...

YOZGAT (AA) - Sorgun Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi aileler için mağaza açıldı.

Belediye eski iş hanındaki açılışa, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakam Vekili, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Metin Gezer, Dernek Başkanı Mithat Güler ve davetliler katıldı.

Yurtnaç, zenginlerin ve makam sahiplerinin daha az imkana sahip insanları koruyup, gözetmesi, onlara yardım etmesi gerektiğini belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmenin sosyal devletin görevleri arasında olduğunu vurgulayan Yurtnaç, "Şehirlerde aç yatan, üşüyen insanları korumak sosyal devletin görevleri arasındadır. 1999 yılında memurunun maaşını ödeyemeyen bir devletten, bugün yurt dışındaki ihtiyaç sahibi insanlara, ülkemize göç eden milyonlarca göçmene bile yardım eder konuma geldik. 15-16 senede 5-6 milyar dolar parayı fakir ülkelere dağıtan bir ülke konumuna geldik. Şu anda nüfusuna oranla dünyada en çok yardım yapan ikinci ülkeyiz." diye konuştu.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar da derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tatar, 2013 yılında işe başlayan derneğin 5 bin kişiye aylık yardımda bulunduğuna dikkat çekerek, "Derneğimizde her şey resmi belgelerle kayıt altındadır." dedi.

Konuşmaların ardından gıda, giyim ve dayanıklı tüketim mallarının bulunduğu yardım mağazası, dualarla açıldı.

Sorgun'da ihtiyaç sahipleri için mağaza açıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :