Sorgun'a yapılacak ilçe stadı

Sorgun'a yapılacak ilçe stadı

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun ilçesinde yarım kalan stat inşaatının ihalesinin bu ay sonunda yapılacağını bildirdi.Soysal,...

YOZGAT (AA) - AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun ilçesinde yarım kalan stat inşaatının ihalesinin bu ay sonunda yapılacağını bildirdi.

Soysal, AA muhabirine açıklamada, 13 Mart Pazar günü inşaat halindeki statta Sorgun Belediyespor, Yemenoğlu Yozgatspor maçını tribünlerden izlediğini ifade ederek, o gün ayrıca stadın durumunu da yakından inceleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Stat inşaatında gerekli prosedürlerin tamamlandığını, Gençlik ve Spor Bakanlığı İnşaat Daire Başkanlığı’ndan bir heyetin gelerek, statta incelemelerde bulunduğunu aktaran Soysal, “Uzman heyetin yaptığı incelemenin ardından bu ayın sonunda ihaleye çıkacağız. Geçen sefer yapılan ihalede, stat ayrı, saha çimlenmesinin ayrı ihale edilmesi kararı çıkmıştı. Şimdi ışıklandırma, çimlendirme, çevre düzenlemesi, çevre istinat duvarı, kale arkası duvarları, yürüyüş ve koşu pisti ile stadın eksiklerinin giderilmesi tek kalemde ihale edilecek." dedi.

Soysal, Sorgun Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğünün konuyla ilgili olarak harita mühendislerini çağırıp, diğer eksikliklerin neler olduğunu saptadığını ve bunları da ilgili yerlere bir raporla bildirdiğini belirtti. Stadı gelecek sezona yetiştirmek istediklerini dile getiren Soysal, bu konuda ihaleyi alacak firma ile görüşme yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Sorgun'a yapılacak ilçe stadı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :