Sorgun HEM'de sertifika töreni

Sorgun HEM'de sertifika töreni

YOZGAT (AA) - Sorgun'da, Okuma Yazma Kursu ve Meslek Edindirme Kursları'na katılan 65 kursiyere törenle belgeleri verildi.Sorgun HEM Salonu'nda düzenlenen törende...

YOZGAT (AA) - Sorgun'da, Okuma Yazma Kursu ve Meslek Edindirme Kursları'na katılan 65 kursiyere törenle belgeleri verildi.

Sorgun HEM Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat genelinde açılan 234 Okuma Yazma Kursu'nda 2 bin 438 kursiyerin eğitim aldığını belirtti.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla gerek gençler, gerek çocuklar ve gerekse tüm insanlara birçok değişik kurslar açıldığını aktaran Yazıcı, Sorgun HEM'in de bu konuda en önde geldiğini söyledi.

Yazıcı, "Geleceğimizin teminatı, çocuklarımızın, gençlerimizin HEM kurslarında yaptıkları el emeği göz nuru işleri, gururla izliyoruz. Bizler yaşadığımız yeri, evi, çevreyi, ülkeyi ne kadar yaşanabilir yaparsak, o kadar mutlu oluruz. Bu da ancak eğitimle olur. Gerek yaygın eğitim, gerekse örgün eğitim bunun baş aktörleridir.

Şimdi bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin başlattığı, Okuma Yazma Kursları ile Meslek Edindirme Kursları'na katılan toplam 65 kursiyere belgelerini takdim ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :