SON DAKİKA: Gara'dan acı haber! 2 askerimiz şehit oldu 4 asker yaralandı

SON DAKİKA: Gara'dan acı haber! 2 askerimiz şehit oldu 4 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı'nın son dakika açıklamasına göre Irak'ın Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 harekatında 2 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son dakika açıklamasında, Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 harekatında 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını duyurdu.

Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.

Resim

İletişim Başkanı Altun: Başımız sağolsun

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kartal 2 harekât bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Kahramanlarımızın mekanları cennet olsun. Başımız sağolsun.

Hain terör örgütü PKK ile yıllardır süren amansız mücadelemiz, izlediğimiz kararlı güvenlik politikaları ve hızla gelişen millî savunma sanayimizle birlikte başarıyla nihayete ermek üzeredir. Türkiye, terörün kökünü kazımaya son derece kararlıdır.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi; bedeli ne olursa olsun Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu amaçla Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Muzaffer eyle Allah'ım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kuzey Irak’taki Gara bölgesinde devam eden Pençe-Kartal 2 harekâtında teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Pençe-Kartal 2 Operasyonu'nda hain teröristlerle çıkan çatışmada Şehit olan kahraman askerlerimiz Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kd. Çvş. Harun Turhan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabrı cemiller diliyorum. Aziz milletimizin başı sağolsun" açıklamasında bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özemir

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özemir, sosyal medya hesabından, "Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 harekatında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kartal 2 harekât bölgesinde şehadete kavuşan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Kahraman Mehmetçiklerimizin mekânları cennet olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 harekâtında, teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet, makamı âli olsun. Milletimizin başı sağolsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.