Son cemre toprağa düşen Konya’da kış gitmiyor! Hava durumu tahminleri kar yağışını işaret ediyor

Son cemre toprağa düşen Konya’da kış gitmiyor! Hava durumu tahminleri kar yağışını işaret ediyor

Cemrenin toprağa düştüğü Konya’da kış mevsimi gitmek istemiyor. Şehrin hasret kaldığı yağışlar bu sene fazlasıyla toprakla buluştu. Son yapılan tahminlere göre Konya’ya yeni haftada da kar yağışı tahmini var.

Kar yağışına doyan Konya’da kış mevsimi etkisini gösteriyor. Daha önceki yıllarda aynı günlerde 28 dereceleri gören Konya’da en düşük ikinci seviye olan eksi 9 derece sıcaklık tekrar edecek gibi görünüyor.

Son yapılan tahminlere göre Konya’da yeni hafta bulutlu ve soğuk bir havayla başlayacak. Sabah saatlerinde hava sıcaklığının eksi 9 derece ve hissedilen sıcaklığın da eksi 15 derece olacağı tahminlerde yerini aldı.

KONYA’YA KAR YİNE GELİYOR

Meteoroloji İşleri’nin tahminlerine göre Konya’da Salı günü eksi 8 derece olacak. Yine kapalı ve bulutlu bir gün geçirecek Konya’da Çarşamba günü ise hava sıcaklığı eksi 11 dereceye kadar inecek.

Çarşamba gününü az bulutlu ve açık bir havayla geçirecek olan şehirde gün oldukça soğuk bir havada geçecek.

17 Mart Perşembe günü ise Balkanlar üzerinden gelen yağış yüklü bulutlar sabah saatlerinden gece yarısına kadar Konya’ya aralıklarla kar yağışı bırakacak. Yine batı ilçelerden giriş yapacak bulutlar doğu yönünde hareketini sürdürecek.

Haftanın son mesai günü Cuma günü de hava sıcaklığı eksi 5 derecelerde olacağı bildirildi.

konya-hava-durumu-17-mart.jpg

CEMRE NE ZAMAN DÜŞER? SUYA, TOPRAĞA VE HAVAYA SIRALAMASI NASIL?

Kış mevsiminin bitişi ve bahar mevsiminin gelişinin habercisi olan ilk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşer.

Üç tane olan cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü ise 5-6 Mart'ta toprağa düşer.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.