Somali'deki şiddet olayları

Somali'deki şiddet olayları

Bay bölgesinde Şebab militanları ile AMISOM destekli hükümet güçleri arasında çıkan çatışmada aralarında sivillerin de olduğu 11 kişi hayatını kaybetti

MOGADİŞU (AA) - Somali'deki Bay bölgesinde, Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) destekli güçler ile Eş-Şebab örgütü arasında çıkan çatışmalarda aralarında sivillerin de olduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Şebab militanları, sabahın erken saatlerinde AMISOM destekli hükümet güçlerinin kontrolündeki Verdinli beldesine saldırdı. Saldırının ardından çıkan çatışmalarda aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Belde sakinleri de hayatını kaybedenlerin çoğunun Şebab militanları olduğunu ve olayların başlamasıyla çoğu kişinin güvenli yerlere kaçmaya çalıştığını belirtti.

Konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Somali hükümeti temmuz ayı başında ülkenin güneyinde etkin olan Eş-Şebab örgütüne karşı ortak askeri operasyon başlatılmasına yönelik niyeti olduğunu açıklamıştı. Başbakan Temr Abdurreşid 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada istikrar ve demokrasinin korunması adına Eş-Şebab örgütüne karşı yürüttükleri mücadelede, Etiyopya'dan desteğini sürdürmesini istemişti.

Şebab örgütü zaman zaman ağustostaki genel seçim ve eylüldeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin seyrini etkilemek için otelleri ve hükümet kurumlarını hedef alıyor.

Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler