- Somali'de Eş-Şebab’a yönelik operasyonlar

- Somali'de Eş-Şebab’a yönelik operasyonlar

ABD’nin Afrika Komutanlığı:- "Terör şebekesindeki iki deneyimli Eş-Şebab liderinin ortadan kaldırılmasıyla, örgütün yakın dönemde yeni saldırılar planlamasının çok zorlaşacağından, birçok masum insanın hayatının kurtarılacağından eminiz"

BERLİN (AA) - ABD’nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Somali’de yapılan operasyonlarda Eş-Şebab örgütünün iki üst düzey yetkilisinin öldürüldüğünü bildirdi.

Merkezi Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan AFRICOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD kuvvetlerince 27 Mayıs’ta Somali’de yapılan hava operasyonunda Eş- Şebab’ın üst düzey yöneticilerinden Abdullahi Hacı Davud’un öldüğünün kesinlik kazandığı belirtildi.

Açıklamada, 31 Mayıs'ta Somali ordusunca gerçekleştirilen operasyonda da Eş-Şebab’ın üst düzey yetkililerinden Muhammed Dulyadin’in öldürüldüğünün belirlendiğinin ifade edilerek, "Terör şebekesindeki iki deneyimli Eş-Şebab liderinin ortadan kaldırılmasıyla, örgütün yakın dönemde yeni saldırılar planlamasının çok zorlaşacağından, birçok masum insanın hayatının kurtarılacağından eminiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

AFRICOM, terör örgütü Eş-Şebab’ın yenilgiye uğratılması, Somali’de güven ortamının sağlanması için ülkede federal hükümeti, Somali milli ordusunu ve Afrika Birliği Somali Misyonunu (AMISOM) desteklemeyi sürdüreceğini bildirdi.

Somali'de 2004'te kurulan Eş- Şebab örgütü, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki bazı köy ile beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor. Somali'de güvenlik ve istikrara katkı için Afrika Birliği ülkelerine bağlı 22 bin asker görev yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :