Sokak hayvanlarına ısıtıcılı koruma

Sokak hayvanlarına ısıtıcılı koruma

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde barınaklarda bulunan sokak hayvanları, halı ve elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korunuyor

ANTALYA (AA) - Konyaaltı ilçesinde barınaklardaki sokak hayvanları, havanın soğumasıyla halı serilen ve ısıtıcı konan odalara alındı.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde, barınağa alınan her sokak hayvanı önce sağlık kontrolünden geçiriliyor. Kış aylarında daha sık rastlanan hastalıklara karşı hayvanlar aşılanıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan kedi ve köpekleri, havanın soğumasıyla ısıtıcılı odalara aldıklarını ifade etti.

Böcek, 16 derecenin altında otomatik çalışan ısıtıcılarla hayvanları soğuktan koruduklarını dile getirerek, bununla birlikte yataklarını halı ile örterek sıcak bir yuva sağladıklarını bildirdi.

Barınaktaki hayvanların sağlıklı olduğunu vurgulayan Böcek, rehabilitasyon merkezinin mesai saatleri içinde vatandaşların ziyaretine açık olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı