ŞOK Marketlerden 'Şok'ta Ben de Varım' Projesi

ŞOK Marketlerden 'Şok'ta Ben de Varım' Projesi

Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden ŞOK Marketler, 2019'da başlattığı "Şok'ta Ben de Varım" projesi kapsamını genişleterek, farklı kadın kooperatiflerinin ürettiği el emeği ürünleri satışa sunuyor.

Türkiye'nin lider perakende zincirlerinden biri olan ŞOK Marketler, kadın istihdamını desteklemek ve fırsat eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla 2019 yılında başlattığı "Şok'ta Ben de Varım" projesini daha da genişleterek devam ediyor. Projede, Türkiye'nin farklı bölgelerinden çeşitli kadın kooperatiflerinin el emeği ürünleri, seçili ŞOK mağazalarında satışa sunuluyor.

Şirketin CEO'su Uğur Demirel, projenin toplumsal refah için kadınların ekonomiye katılımının önemine vurgu yaparak, "Bugün çalışanlarımızın yarısından fazlasının kadın olmasının gururunu yaşıyoruz. "Ben de Varım" projesini 2019'da başlatarak, ev kadınlarının ürettiği bez çantaları mağazalarımızda satışa sunmuştuk. Bu yıl ise kadın kooperatifleriyle iş birliği yaparak ürün çeşitliliğini artırarak projemizi daha da genişlettik." dedi.

Projenin kapsamının genişlemesiyle birlikte, Hatay, Adana ve Ankara'daki kadın kooperatiflerinden gelen ürünler arasında coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağı, tarhana, sebze kuru, ve el işi tülbent gibi birçok farklı kategoride ürün bulunuyor. ŞOK Marketler, önümüzdeki dönemde iş birliği yapılan kooperatif sayısını ve ürün çeşitliliğini daha da artırarak kadınların ekonomik güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Şirketin "Şok'ta Ben de Varım" projesi, kadın girişimcilere destek olmanın yanı sıra, deprem bölgesi başta olmak üzere ekonomik olarak zor durumda olan bölgelere de yardım eli uzatmayı amaçlıyor. Proje kapsamında satışa sunulan ürünlerin geliriyle, kooperatifler aracılığıyla ekonomik olarak yeniden güçlenmeye çalışan bölgelere destek sağlanıyor.

ŞOK Marketler, projeyi başlattığı ilk günden bu yana kadın emeğine destek vermeye devam ederken, satılan ürünlerin mağaza sayısını artırarak, kadın kooperatiflerine sürekli gelir sağlayacak bir model oluşturmayı hedefliyor. "Ben de Varım" projesi, sadece kadın istihdamına değil, aynı zamanda yerel ekonomilere de katkıda bulunarak toplumsal sorumluluk anlayışını güçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.