Soğuk havalarda akü nasıl korunur?

Soğuk havalarda akü nasıl korunur?

Soğuk hava şartlarında araç sahiplerine önemli tavsiyeler! Anıl Köse, akülerin sağlıklı kalması için neler yapılması gerektiğini anlatıyor.

Eskişehir'de akü satış ve onarımıyla uzun yıllardır hizmet veren Anıl Köse, soğuk hava şartlarında araç sahiplerinin akü kontrolüne özen göstermesi gerektiğini vurguluyor. Ortalama olarak 4 yıl dayanan akülerin, özellikle kış aylarında düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirten Köse, akü sağlığının düşmesi durumunda zamanında müdahale edilmesinin önemini vurguluyor.

Köse, "Hareket halindeyken, olmadık yerlerde, dağda, bayırda vatandaş mağdur olabiliyor. Akü ölçümleri Eskişehir de dâhil Türkiye'nin birçok yerinde ücretsizdir. Soğuk havalarda dikkat edilmesi gereken konu özellikle aralık, ocak ve şubat aylarında muhakkak akülerin kontrol edilmesidir" diyor.

Soğuk havalarda akü nasıl korunur?

Araç sahiplerine önerilerde bulunan Köse, akülerin uzun ömürlü olması için garajda tutulmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, araçların orijinalliğinin korunmasının da akü ömrünü uzattığını belirtiyor. Özellikle LPG sistemi, ilave cihazlar ve far tiplerinin akünün ömrünü etkileyebileceğini dile getiriyor.

Aküsü yeni olanların yılda bir kez kontrol ettirmelerinin yeterli olduğunu ifade eden Köse, eskimiş akülerin ise 2-3 yılda bir mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu önerilerle, araç sahiplerinin akülerini uzun süre sağlıklı tutmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.