Sobacılardan vatandaşlara önemli baca uyarısı

Sobacılardan vatandaşlara önemli baca uyarısı

Eskişehir'de 28 yıldır sobacılık yapan esnaf, kışa girerken kuzine tarzı sobaların öne çıktığını ve özellikle kırsal kesimdeki vatandaşların ilgisinin arttığını belirtiyor.

Eskişehir'de kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, soba satışları artarken, odunpazarı ilçesinde uzun yıllardır sobacılık yapan Gökhan Duru, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Duru, artık geleneksel dört köşe sobalar yerine kuzine tarzı sobaların daha fazla tercih edildiğini vurgulayarak, bu sobaların aynı zamanda fırın olarak kullanılabilmesinin, vatandaşların ilgisini çektiğini ifade etti.

Sobacılardan vatandaşlara önemli baca uyarısı

Fiyatların 2 bin ila 15 bin lira arasında değiştiğini belirten esnaf, özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sobalara büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Gökhan Duru, sobaların kalitesi ve dayanıklılığı konusunda da bilgi vererek, "2 bin liralık ürünün dayanma süresiyle 5-6 bin liralık ürünün süresi bir değil.

Sobacılardan vatandaşlara önemli baca uyarısı

Fiyatlar biraz yükseldikçe malzeme kalınlığı, kalite farkı çoğalıyor" dedi. Ayrıca, soba zehirlenmelerine dikkat çeken Duru, bacadan kaynaklanan zehirlenmelerin önüne geçmek için bacanın mahyayı en az yarım metre geçmesi gerektiğini belirtti.

Sobacılardan vatandaşlara önemli baca uyarısı

Sobaların fiyatlarına da değinen esnaf, en çok tercih edilen sobaların 4 ila 6 bin lira arasında olduğunu ifade etti. Elektrikli, doğalgazlı ve pelet sobalarının da bulunduğunu belirten Duru, kırsal kesimde pelet sobalarının tercih edilmediğini, genellikle şehir merkezindeki kafe gibi mekanlara yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.