Slovakya Dışişleri Bakanı Lajcak Kazakistan'da

Slovakya Dışişleri Bakanı Lajcak Kazakistan'da

Lajcak: "Siyasi istikrara sahip Kazakistan, ekonomik ve sosyal kalkınması sayesinde Orta Asya'da lider bir ülke"

ASTANA (AA) - Slovakya Dışişleri ve AB İşleri Bakanı Miroslav Lajcak, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edildi.

Akorda Sarayı'nda gerçekleşen kabulde, taraflar arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

Nazarbayev, Kazakistan ile AB arasında kapsamlı ekonomik bağların bulunduğuna işaret ederek, AB ile imzalanan ortaklık ve iş birliği anlaşmasına verdiği destekten ötürü Slovakya'ya teşekkür etti.

Lajcak da "Siyasi istikrara sahip Kazakistan, ekonomik ve sosyal kalkınması sayesinde Orta Asya'da lider bir ülke." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile görüşmesenin ardından Lajcak, Kazak mevkidaşı Erlan İdrisov ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. İkili görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

İdrisov, Slovakya'nın makine ve donanım sanayi, tarım, savunma alanlarında güçlü bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek, "Görüşmelerimizde hükümetler arası komisyonun çalışmalarının etkinleştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca yakın zamanda Kazakistan ile Slovakya arasında iş konseyinin oluşturulması konusunu tartıştık." dedi.

Slovakya heyetiyle gelen iş adamlarının Kazak iş adamlarıyla görüştüğünü anımsatan İdrisov, iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalandığını duyurdu.

Lajcak da AB ile Kazakistan arasındaki imzalanan ortaklık ve iş birliği anlaşmasının onaylanmasının sonuç aşamasında olduğunu ifade ederek, Slovakya'nın, vize kolaylığı anlaşmasını ve AB'nin Orta Asya ülkeleriyle ilişkileri yoğunlaştırmasını desteklediklerini dile getirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :